V nově oznámené budovatelské strategii Feudal Baron: King's Land jste zodpovědní za blahobyt stále se rozrůstajícího města - a zároveň musíte uspokojit svého pána, samotného krále. A existuje jeden způsob, jak toho dosáhnout: zlato.

Nejenže musíte stavět města, ale musíte se také starat o to, kolik daní vyberete od svých obyvatel. Pokud budete požadovat příliš, bude to mít za následek nespokojenost lidu. Pokud budete králi platit příliš málo, pocítíte jeho hněv.

Dohledem nad středověkým městem a jeho okolí vás pověřil sám král. Je to pro vás obrovská pocta, ale také náročný úkol. Své dobrodružství začnete s hrstkou obyvatel a skromnou osadou podobně jako v Anno 1800. Vaším úkolem je shromáždit zdroje potřebné k rozvoji města, stavět nové budovy, postupně město rozšiřovat a moudře vládnout a zajistit, aby byli vaši poddaní s vaší vládou spokojeni. S růstem města ale přichází náročnější potřeby jeho obyvatel.

Přečtěte si také: Tencent s veterány Blizzardu založil nové studio s cílem vytvořit další StarCraft

Zlato je jediná surovina umožňující pokrok. Zároveň budete muset bránit zemi před nepřáteli království, připravovat město na obléhání a posilovat opevnění, sbírat materiály, vyrábět nástroje, zbraně a zbroj a prodávat je obchodníkům.

K tomu všemu budete čelit nejrůznějším pohromám, jako jsou požáry, morové epidemie nebo vzpoury nespokojených občanů. Vývojáři ze studia Sim Farm S.A. vzkazují, že středověk nebyl pro vládnutí jednoduchý. Ve hře Feudal Baron: King's Land vám to chtějí dokázat.

U minimálních požadavků je uveden operační systém Windows 7, 8 nebo 10 (64bitová verze), procesor Intel i5-8400 nebo AMD Ryzen 5 2600, 8 GB RAM a grafická karta GeForce GTX 1050 4 GB VRAM. U doporučených Intel i7-8700K nebo AMD Ryzen 5 3700X, 16 GB RAM a GTX 1660 Ti 6 GB VRAM.

Feudal Baron: King's Land dorazí na PC, v současné době ale nemá stanovené datum vydání. Pokud se hra povede, mohlo by jít o zajímavý titul pro fanoušky budovatelských strategií.