Opravdu nehezký ohlas má Metal Gear Survive již od svého oznámení. Svým způsobem je to pro Konami i odplata od fanoušků za to, že před pár lety vyhodilo Hidea Kojimu, otce série Metal Gear Solid. Disliky na videích se množily a stále množí geometrickou řadou a kontroverzností (paradoxně?) přibývá.

Ono jaksi v podmínkách užití (takový ten dokument, který nikdo nečte, přescrolluje ho a odklikne Přijímám) je napsáno, že nesmíte randit s jinými hráči Metal Gear Survive. Všiml si toho uživatel twitteru Matt Paprocki, jehož fotku divné podmínky můžete omrknout níže. Čili když se ve hře seznámíte s fajn klukem/holkou, nesmíte se "blíže" seznámit. Není to však jediná prapodivnosti, co se zde našla, neboť Metal Gear Survive vám také zakazuje využívat hru ke kampani (politické, prezidentské,...). 

A to stále není vše. Výše zmíněné body bychom mohli označit za blbosti, které tam Konami mohlo dát jen tak ze srandy. Metal Gear Survive je pod novou palbou kritiky, protože s už tak kontroverzními mikrotransakcemi, které jsou poslední dobou žhavým tématem a jež jsou součástí i zde, zachází ještě dál. Hra sama o sobě stojí nemalou částku - na Steamu 40€ - a i tak po vás žádá další peníze za vytvoření nového savu. Jestli si chcete založit novou postavu, tedy nový save, musíte zaplatit 1000 SV. Jedná se o herní měnu, která se dá koupit za reálné peníze. Takových 1000 SV vás vyjde cirka na $10, tedy něco přes 200 Kč. Konami tímto krokem jedině nahrálo všem skeptikům.