Společnost HYPE u nás uvádí na trh krabicové PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze Medieval Dynasty. Středověká akční survival hra obsahuje české titulky. Na začátku října hra vyšla v digitální podobě na konzole. Je dostupná také na PC.

V Medieval Dynasty se zhostíte role mladého muže, který zběhl z války, aby mohl vzít svůj osud do vlastních rukou. Ze skromných počátků, kdy budete sami jako kůl v plotě, nezkušení a bez jediné mince v kapse, se postupem času proměníte v mistra mnoha dovedností, vůdce svého vlastního společenství a zakladatele prosperující dynastie předurčené k tomu přetrvat a vzkvétat po celé generace.

„Bránění se divokým zvířatům při shánění potravy, shromažďování surovin a výroba předmětů, stavění domu a budování celé rušné vesnice současně se zakládáním své vlastní rodiny – to vše společně pomáhá vytvořit unikátní herní zážitek překlenující více žánrů. A zatímco se budete snažit zanechat po sobě trvalý odkaz, tuhé zimy a nečekané události důkladně prověří vaše dovednosti i vaši pohotovost,“ uvádí tisková zpráva.

Je pouze na vás, jestli se budete držet hlavního příběhu a věnovat se řešení souvisejících úkolů, nebo jestli se budete jen tak toulat po okolí a zkoumat obrovský středověký svět – tak či onak buďte opatrní, vlci nebo medvědi by si z vás mohli chtít urvat kousek pro sebe… Začněte těmi nejprostšími věcmi nezbytnými pro vaše vlastní přežití, jako je lovení a rolničení nebo postavení si svého domu. Založte rodinu a pořiďte si dědice, přesvědčte ostatní, aby se usadili poblíž a začali pro vás pracovat, vztyčte řadu dalších budov, abyste proměnili svou osadu v životem překypující vesnici, a postupně vybudujte prosperující dynastii, která povládne spoustu dalších generací.

Rozlehlý otevřený středověký svět čeká pouze na vás… Nepouštějte ze zřetele třeskuté zimy a buďte připraveni na nečekané události, zatímco budete zdokonalovat svoje dovednosti, s jejichž pomocí se proměníte z tuláka přežívajícího v každodenní nelítostné středověké realitě ve vládce celé dynastie. Popadněte sekeru, kladivo nebo lovecký luk a stvořte vlastní odkaz.