Mass Effect se stal jednou z her definující poslední generaci konzolí. Trilogii velitele Sheparda od BioWare si hráči zamilovali a vzpomínali na ni i při vydání méně povedeného dílu Mass Effect: Andromeda. Nemohli bychom se tak divit, kdyby se pod tajným HD projektech EA skrýval Mass Effect Trilogy Remaster pro současnou generaci konzolí.

Společnosti Electronic Arts na letošní rok chybí tradiční blockbuster. Vydavatel se nemůže spolehnout na Battlefield (vyjde až v roce 2021 pro PC, PS5 a Xbox Series X) nebo na nějaký velký Star Wars titul. Volné místo má zajmout právě Mass Effect Trilogy Remaster. Před časem to vyzradil Jeff Grubb z VentureBeat a nyní se stejnou zprávou přišel i redaktor dánského Gamereactoru.

Přečtěte si také: Hráli jste Mass Effect za hodného nebo zlého Sheparda?

Na konci minulého roku navíc BioWare vzkázalo, že se Mass Effect vrátí. S Mass Effectem jsme rozhodně neskončili. Můžeme pokračovat v příběhu Andromedy nebo využít vlákna Mass Effectu 3. Existuje mnoho zajímavých míst, která můžeme navštívit,“ řekl kreativní ředitel Mark Darrah v rozhovoru s Polygonem. Jeho slova podpořil hlavní manažer BioWare. Casey Hudson dodal, že Mass Effect je stále naživu a je jen otázkou času, kdy se vrátí.

Pravdu se dozvíme 19. 6., v jednu ráno našeho času pořádá americký vydavatel EA Play, kde odhalí své připravované tituly. Mezi nimi by mělo být i nové Need for Speed od Criterion Games, Dragon Age 4 nebo FIFA 21. V úvahu připadá i Crysis Remastered, nový projekt od tvůrců A Way Out, The Sims 5 nebo nová hra od Respawnu - že by pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order?