Akční sci-fi RPG Mass Effect: Andromeda v roce 2017 nenaplnilo očekávání fanoušků a obdrželo smíšené recenze. Hráči předpokládali konec kultovní akce s velitelem Shepardem, ale v BioWare se rozhodli bojovat. Alespoň to vyplývá z vyjádření Marka Darraha, kreativního ředitele zpackaného Anthemu a série Dragon Age.

„S Mass Effectem jsme rozhodně neskončili. Můžeme pokračovat v příběhu Andromedy nebo využít vlákna Mass Effectu 3. Existuje mnoho zajímavých míst, která můžeme navštívit,“ řekl Darrah v rozhovoru s Polygonem. Jeho slova podpořil hlavní manažer BioWare. Casey Hudson všem vzkázal, že Mass Effect je stále naživu a je jen otázkou času, kdy se vrátí.

Podobná slova jsme od BioWare slyšeli na začátku letošního roku, kdy se zástupci nechali slyšet, že Mass Effect toho má ještě spoustu k nabídnutí, spoustu příběhů k vyprávění. Pokud se Mass Effect v budoucnu vrátí, doufám, že si BioWare dají mnohem více záležet. Mass Effect: Andromeda je zkrátka špatnou hrou, a to samé nevyužitý potenciál Anthemu. Než ale dojde na Mass Effect, mělo by k nám dorazit nové Dragon Age. Nejprve ale musejí v BioWare překonat odchod klíčových zaměstnanců.