Nadcházející aktualizace pro Manor Lords bude hodně důležitá. Úspěšná středověká simulace, která v předběžném přístupu na Steamu prodala dva miliony kopií (i když je v Game Passu), přejde na Unreal Engine 5. Modernější technologie má vyřešit dosavadní problémy s operační pamětí, mimo jiné blikající silnice, a umožní hru dále vylepšovat a posouvat.

Hlavní vývojář Grzegorz Styczeń nabídl nedočkavým fanouškům první dva obrázky z nové verze. Na prvním vidíme rybník. Ten bude sloužit nejen pro zkrášlení středověkého prostředí, nýbrž také jako zdroj jídla, na který příznivci Manor Lords netrpělivě čekají.

Rybaření má být jednou z těch snazších možností, jak získat jídlo. Je ale otázkou, zda se v rukou hráčů nepromění v něco jiného. V budoucnu možná dojde na sběr hub. Tento zdroj jídla navrhl jeden hráč, Styczeń dokonce vytvořil prototyp, ale potom v práci nepokračoval, protože další zdroj jídla by se mohl ukázat jako zbytečný.

Styczeń si nové nástroje užívá a hráčům vzkazuje, že je velice opatrný při povolování jakýchkoli výkonově náročných funkcích Unreal Enginu 5. Jeho cílem je, aby Manor Lords běželi plynule. Připustil však, že rozlišení a ostrost, které nabízí nový systém Virtual Shadow Maps, jsou působivé. Lepší stíny si můžete prohlédnout na druhém obrázku.

Fanoušci děkují vývojáři za jeho opatrný přístup a těší se na novinky. Datum zveřejnění patche odhaleno nebylo. K vydání má dojít v následujících týdnech.

Manor Lords vyšli na PC přes Steam, GOG, Epic Games Store a PC Game Pass. Hra má české titulky. Později má hra dorazit na konzole Xbox.