Marvel's Spider-Man 2 je jedinou velkou hrou letošního roku pro PlayStation 5 od Sony. Pro mnohé hráče je to málo. Zájem o konzoli japonské společnosti je však nadále velký a Sony očekává jednu z nejsilnějších vánočních sezón, alespoň co se týče prodeje konzolí.

Je o tom přesvědčen obchodní ředitel Sony Eric Lempel, který se v rozhovoru pro Barron’s vyjádřil takto: „Naše předpovědi pro PlayStation 5 jsou velmi dobré. Očekáváme jedno z nejsilnějších vánočních období v naší historii, pokud jde o prodeje konzolí. Je to dáno kombinací skvělého produktu, který máme, a již dostupných titulů, včetně čerstvě vydané hry Marvel's Spider-Man 2.“

Dobrodružství Petera Parkera a Milese Moralese je nejrychleji prodávaným titulem od PlayStation Studios. Za pouhých 24 hodin se prodalo 2,5 milionu kopií. Dá se předpokládat, že ke skvělým výsledkům PS5 pomůže také Call of Duty: Modern Warfare 3. Akční série od Activisionu Blizzard je na konzolích od Sony velmi populární. Dokonce jsou připraveny bundly konzole (původní PS5 i nový model) s hrou.

Lempel v rozhovoru promluvil také o PlayStation VR2. Virtuální realitu považuje za důležitou, protože jim pomáhá inovovat. Současně přiznává, že je to začínající byznys, jenž ještě nedosáhl svého potenciálu.

Sony se s prodeji PS5 pochlubila naposledy v červnu, kdy hlásila překročení hranice 40 milionů kusů. PS4 milníku dosáhla o dva měsíce dříve a je nadále nejprodávanější konzolí. Nicméně PS5 ze začátku trápil nedostatek kusů kvůli problémům s dodávkami souvisejícími s koronavirem.

Připomeňme, že už 8. 11. se ve Spojených státech začne prodávat nový model PlayStationu 5, který postupně nahradí ten současný. V příštích měsících se má rozšířit do celého světa.