Osobně mě mrzel konec Battlefieldu Heroes, šlo o zábavnou multiplayerovou arkádovou střílečku zasazenou do období druhé světové války. Pokud jste netradiční Battlefield měli také rádi a současně hrajete na počítačích, tak je tady náhrada. Studio Noobz from Poland před pár dny na Steamu vydalo Total Tank Simulator. Jde o strategickou akci, také z druhé světové války, která nabízí bitvy založené na realistickém fyzikálním modelu. Vyberete si frakci, povoláte armádu a postavíte se do jejího čela v masivních bitvách.

V roli velitele můžeš rozhodnout o složení a taktickém umístění armády na bojišti v masivních bitvách. Současně se ale můžete zapojit do boje v první linii a okamžitě převzít kontrolu nad jednotlivými jednotkami, od tanků přes letadla až po odstřelovače a další jednotky. K dispozici je více než 200 různých jednotek a přes 50 unikátních map, například saharská poušť, zelená evropská pole nebo zasněžené pláně ruské tajgy.

„Velké mapy byly pečlivě navrženy, aby byly vhodné pro pěchotu, motorizované jednotky a výsadkáře. Obsahují deformovatelný terén a umožňují postupné zničení veškerých budov a staveb. Zanech stopy na bojišti pomocí nepřetržité dělostřelecké palby! Vyhoď do povětří vozidla, zboř budovy a srovnej lesy se zemí… Připrav se na naprostou destrukci podle realistických fyzikálních modelů,“ píšou vývojáři v tiskové zprávě.

V Total Tank Simulatoru naleznete také kampaň s různými misemi, v nichž rozhodnete o osudu Evropy. V režimu Deathmatch vyhrává poslední, kdo přežije. Pak je tu mód zaměřený na zabití VIP nepřátele v časovém rámci, stejně tak chránění skupiny spojeneckých jednotek po určitou dobu a bránění se před vlnami přicházejících nepřátel.

K tomu ještě sandboxový režim. Ten vám umožní vymyslet ty nejšílenější nápady a realizovat je. Jediné omezení je nedostatek představivosti… a výpočetního výkonu. Posledním módem je stínový režim. V něm se postavíte nepříteli, který vás zná. Sami sobě. Jde o režim přežití, ve kterém bojujete proti svým vítězným armádám z předchozích bitev.

Hráči jsou zatím z Total Tank Simulatoru nadšeni a hra obdržela spíše kladné recenze. Pokud vás zaujala, tak do 27. května si ji můžete na Steamu koupit za 17,99 euro. Poté bude stát 19,99 euro.