Netflix se v poslední době začal více zabírat i světem gamingu, svým předplatitelům nabízí zdarma knihovnu mobilních her, jež neobsahují reklamy ani mikrotransakce. Spousta z nich je vytvořená na motivy populárních pořadů. Nové hry, o které bude současná kolekce obohacena, nám byly představeny na akci Geeked Week

SHADOW AND BONE: DESTINIES

První představený titul je vytvořen na motivy fantasy seriálu Světlo a stíny, v originále Shadow and Bone. Půjde o RPG hru s roguelike prvky vytvářenou studiem Chimera Entertainment. Hrát budete za své oblíbené postavy ze samotného seriálu. Čelit budete náročnému rozhodování, jež dále určí směr příběhu. 

TOO HOT TO HANDLE

Ano, tato kontroverzí a velice populární reality show, v níž se spousta atraktivních lidí snaží udržet na uzdě a nevyspat se s ostatními, skutečně bude zpracována i jako mobilní hra. Vše se bude točit hlavně okolo příběhu a rozhodování, třeba jako v populárních hrách Episode nebo Chapters. Netflix slibuje spoustu zvratů a romantiky. Cílem bude najít co nejlepšího partnera, budete ale muset dodržovat stejná pravidla, jaká platila v původním seriálu. Tedy žádné líbání či jiné ještě intimnější aktivity

LA CASA DE PAPEL

Fanoušky milovaný seriál Papírový dům, který popisuje bandu empatických zločinců a jejich detailně naplánované loupeže, bude součástí nové mobilní hry. Půjde o samostatný příběh zasazený do tohoto vesmíru. Budete se vyhýbat kamerám, prolézat šachtami, hackovat bezpečnostní systémy a tiše odstraňovat své nepřátele, aby se vám povedlo uskutečnit tu největší loupež světa. 

THE QUEEN’S GAMBIT CHESS

Pamatujete si ještě na seriál o talentované šachistce Beth Harmonové, která se pomalu vypracovala na vrchol? Hrát šachy vás naučí hra na motivy právě tohoto příběhu. Pokud jste ještě nikdy královskou hru nehráli, The Queen’s Gambit Chess vás hravě provede. Porážet budete moci postavy ze seriálu nebo soupeře z celého světa.

LUCKY LUNA

Tahle zajímavá 2D pixelovka se nazývá Lucky Luna. Trailer nám ukázal krásná barevná prostředí plná energie. Cílem bude odhalit minulost Luny, hlavní postavy hry. Překonat přitom budete muset hromadu překážek, s čímž vám možná pomůže i vážka, na jejímž hřbetě se budete moct svézt. Projdete oceánem, jeskyněmi, chrámy, dungeony a dalšími místy. Narazíte při tom na mráz nebo naopak žár a lávu. Pokud vás hra zaujala, můžete se těšit na toto léto, kdy je naplánováno její vydání. 

DESTA: THE MEMORIES BETWEEN

Od tvůrců populární hry Monument Valley, která spojuje tajemnou, ale přesto krásnou grafiku s parádním soundtrackem, se můžeme těšit na další titul. Nese název Desta: The Memories Between a trailer nám odhalil atmosféru, s níž mají vývojáři bohaté zkušenosti díky svým předchozím výtvorům. Půjde o roguelike titul, podrobnější informace zatím ale nemáme. Víme jen, že se dočkáme ještě v tomto roce. 

REIGNS: THREE KINGDOMS

Tentokrát se ocitneme ve středověkém čínském prostředí, konkrétně v posledních letech dynastie Han. Setkáme se přitom s mnoha válkami, frakcemi a hrdiny. Čeká nás uzavírání sňatků, abychom posílili spojenectví a získali větší moc. Používat přitom budeme jednoduchou mechaniku „swajpování“, třeba jako v seznamce Tinder. 

TERRA NIL

Terra Nil je budovatelskou strategií zaměřenou na klima a problémy okolo něj. Z naprosté pustiny se pokusíte vybudovat ráj plný zvířat, rostlin a obnovitelných zdrojů energie. Za každý takto proměněný kousek krajiny získáte body. 

POINPY

Poinpy je šílenou 2D hrou plnou jednoduché grafiky, která bude využívat oblíbené mechaniky odrážení od stěn. Tímto způsobem se pokusíme vystoupat co nejvýš, sbírat přitom budeme ovoce a zeleninu. A proč? Krmit tím totiž budeme obří kočku, pokud její hlad ale nestihneme zažehnat do uplynutí času, nečeká nás dobrý konec. Hra je dostupná už nyní, hned teď si ji tedy můžete stáhnout a zahrát. 

WILD THINGS

Oddechová spoj-tři hra se nazývá Wild Things. Čeká na vás spousta roztomilých zvířátek, která se potýkají s problémy s jejich krajinou a vy se ji postupně pokusíte obnovit. Stavět proto budete domečky a prostředí vyzdobíte třeba lampiony. Hry Wild Things se dočkáme ještě v tomto měsíci. 

RAJI: AN ANCIENT EPIC

Tento titul se proslavil na počítačích a konzolích, zamilovala si jej spousta hráčům, třeba kvůli dojemnému příběhu. Hrát budete za mladou rádžu, kterou si vybrali bohové a musí se postavit invazi démonů. Zároveň se pokusí o záchranu svého mladšího bratra. Hra Raji: An Ancient Epic vyjde ještě letos. 

SPIRITFARER

Spiritfarer je další hrou, která si našla místo v srdcích mnoha hráčů. Prodalo se přes jeden milion kopií a titul získal výborná hodnocení v redakcích z celého světa. Krásná, ručně kreslená 2D hra si najde určitě místo i v mobilním telefonu spousty předplatitelů Netflixu. Zahrnuto je zde totiž stavění, kopání surovin, objevování světa a strhující příběh. Naučíte se, jak říci sbohem.