Výhodné členství Xbox Game Pass Ultimate pro přátele a rodinu, který umožní sdílet službu až s pěti přáteli a členy rodiny (zatím pouze v Kolumbii a Irsku), nemusí být jedinou novinkou Microsoftu. Společnost údajně plánuje levnější verzi Game Passu s reklamou.

Vyplývá to z průzkumu, jenž měl Microsoft rozeslat hráčům. Ptá se jich, zda by byli ochotni akceptovat reklamy za nižší cenu měsíčního předplatného. Ta by se přehrála před spuštěním titulu.

Další nevýhodou by byly hry přímo od Xbox Game Studios, které by se v této levnější verzi předplatného objevily až po šesti měsících od vydání. Teď platí, že hry jsou dostupné hned. Otázkou je, zda by knihovna zahrnula všechny hry. V úvahu přichází pouze vybrané tituly.

Součástí levnějšího předplatného by nebylo EA Play. To by zůstalo v Game Passu Ultimate, stejně tak by nebyl dostupný cloud, takže ani hraní přes mobil a TV; zůstalo by pouze hraní na konzolích Xbox a PC. Naopak by byl zahrnut multiplayer, takže asi Xbox Live Gold, který je v posledních letech na druhé koleji.

Co se ceny týče, tak v tabulce se uvádí 3 eura pro 1 účet (cca 73 Kč), zatímco za Ultimate předplatné pro přátele a rodinu (5 účtů) by Microsoft chtěl 22 eur měsíčně (cca 533 Kč). V současné době je Ultimate za 339 Kč měsíčně a běžné předplatné za 259 Kč.

Například Netflix s reklamou ve Francii stojí 6 eur měsíčně. Mějte ale na paměti, že v případě Microsoftu jde o průzkum. Společnost u španělských hráčů pouze zjišťuje, zda by o takový tarif měli zájem.

UKÁŽE MICROSOFT KONEČNĚ HRY?

Objevují se také spekulace o prezentaci Microsoftu, která by se mohla konat někdy na začátku roku 2023. Přerušila by rádiové ticho, které ze strany chystaných projektů Xboxu panuje. Tvrdí to známý insider Rand al Thor v Xbox Two Podcastu, informace má mít od dvou nezávislých zdrojů. Přesto zatím označuje fámu za neověřenou.

Aaron Greenberg, výkonný ředitel Xboxu, nedávno prohlásil, že toho na rok 2023 plánují hodně, ale vše si žádá svůj čas a správné načasování. Tím reagoval na absenci her Microsoftu na The Game Awards 2022.

Zatím má Microsoft na rok 2023 potvrzeny tři tituly: Forza Motorsport na jaro a Redfall se Starfieldem na první polovinu roku. K nim se může přidat třeba Senua’s Saga: Hellblade 2. Ve vývoji je toho ale mnohem víc, včetně nového Fable, Avowed, Perfect Dark nebo Contraband.