Pokud patříte mezi majitele první verze headsetu Meta Quest a hrajete Beat Saber, tak pro vás nemám dobrou zprávu. České studio Beat Games oznámilo záměr ukončit podporu svého rytmického hitu.

Podpora Beat Saberu pro Meta Quest 1 skončí 2. 11. 2024. Naštěstí po tomto datu bude možné hru nadále hrát, ale nebude k dispozici multiplayer a nebude dostávat žádné aktualizace. V budoucnu bude odstraněn ještě žebříček a nebude dostupná zákaznická podpora, dočteme se ve FAQ.

Důvodem tohoto rozhodnutí je možnost se více soustředit na ostatní, novější verze. Je tedy doporučeno přejít na novější headset pro virtuální realitu. Vývojáři ještě připomínají, že základní hra a všechny zakoupené dodatečné balíčky jsou vázány na hráčské účty, tudíž přechod v rámci platforem Meta Quest a Rift by měl být bezproblémový.

Beat Saber původně vyšel v roce 2019 pro počítače (Steam VR a Oculus VR) a později se rozšířil na PlayStation VR a PlayStation VR2. Podle nálady na sociálních sítích nadále spousta fanoušků hraje na Meta Questu 1.