Nová free-to-play karetní hra Legends of Runeterra, kterou má na svědomí studio Riot Games stojící za e-sport gigantem jménem League of Legends, má být vydána už během letošního roku. Samotnému vydání ale nejdříve předcházela série uzavřených betaverzí, které nyní konečně následuje otevřená beta, jíž si budou moci na PC 24. 1. zahrát všichni, které hra zaujala.

Pokud byste však o hru měli skutečně eminentní zájem, můžete si ji zahrát dokonce o den dříve. Stačí se jen do 22. ledna/januára včas zaregistrovat na oficiálních stránkách hry.

O čem ale vlastně LoR je? Pro začátek je titul v mnoha ohledech podobný konkurenčnímu Hearthstone, ze kterého si bere kompetitivnější 1v1 prvky. Hru pak začínáte se čtyřmi náhodně zvolenými kartami z vašeho balíčku a nulovou manou, která se ale postupně zvyšuje s přibývajícími počty kol. Ve zdejším světě funguje jako platidlo, pomocí kterého sesíláte karty.

Ty se dělí do tří skupin. Na karty hrdinů, které vycházejí z nejznámějších postav League of Legends, karty tzv. Followers, což jsou obyčejnější herní karty, a poté na karty kouzel, které můžete použít jen, pokud máte dostatek speciální many.

Při hraní také můžete dle libosti zvolit jakoukoli strategii. Balíčky by vám proto měly nabídnout možnosti jak ofenzivní, tak i defenzivní taktiky, nebo jejich kombinace. Kreativitě se zde zkrátka meze nekladou.

Nezbývá než vyčkat a hru si na vlastní kůži zahrát. Zatím se však zdá, že má stejně jako LoL velký potenciál i do budoucna. Runeterra by tedy nakonec mohla překonat současnou konkurenci a silně zabodovat i na profi scéně.

Legends of Runeterra vyjde pro PC, Android a iOS.