Historie této videoherní série spadá až do roku 1996, kdy vyšel první díl s názvem Blood Omen: Legacy of Kain. Na tomto díle pracovalo studio Silicon Knights s menší pomocí od jejich vydavatele Crystal Dynamics. Tyto dvě společnosti měly mezi s sebou následně právní spor ohledně vlastnictví značky. Ten vyhrálo studio Crystal Dynamics, které poté vytvořilo další čtyři díly série Legacy of Kain.

Přečtěte si také: Sony oficiálně koupila tvůrce Returnal ze studia Housemarque. Spekuluje se o Bluepoint Games

Jako první přišlo na řadu Legacy of Kain: Souls Reaver, o kterém bude dnešní článek. Titul vyšel v roce 1999 a stejně jako první díl vás zavedl do gotického fantaskního světa Nosgoth. V něm se upír Kain snaží vzdorovat svému osudu a zároveň chce do světa přivést rovnováhu. V tomto díle ovšem necháváte Kaina stranou a chopíte se role jeho důstojníka Raziela, který byl znovuzrozen, aby mohl vykonat pomstu na svých bratrech.

Legacy of Kain je opravdu zajímavá herní série, která vás překvapí svým promyšleným příběhem. Je tedy škoda, že nejnovější díl této série s podtitulem Defiance je z roku 2003. Jednotlivé tituly si vedly opravdu dobře a zvládly si vybudovat fanouškovskou základu. Studio Crystal Dynamics na svou upírskou sérii úplně nezanevřelo, jelikož jsme se měli dočkat multiplayerového titulu Nosgoth, který se měl odehrávat ve stejném světě jako Legacy of Kain. Tato hra byla ale v roce 2016 zrušena. Dalším zrušeným projektem z této série je Legacy of Kain: Dead Sun od Climax Studios.

Přečtěte si také: Crystal Dynamics při vývoji Tomb Raider a pomoci s Perfect Dark propouští

Nyní všem fanouškům série Legacy of Kain svitá naděje. Insider Shpeshal Nick se totiž v průběhu podcastu The Xbox Era zmínil o možnosti remasteru či remaku hry Legacy of Kain: Soul Reaver. Jedná se o stejného insidera, jenž přišel s tím, že id Software dle všeho chystá reboot série Quake. Pokud se tato informace stane pravdivou, stále není jasné, zdali se bude jednat o remake či remaster. Nick se sice více přiklání na stranu remasteru, ovšem ani on sám si není na 100 % jist.

O tom, že se série Legacy of Kain dočká nového dílu či dojde na nějaký remake, se mluví už pár let. Loni se navíc objevila informace, že Bluepoint Games připravují remake Blood Omen: Legacy of Kain. K žádnému oficiálnímu oznámení ale dosud nedošlo.

Uvidíme, jak na tom bude tato nová informace. Oznámení remasteru či remaku Legacy of Kain: Soul Reaver by se nejspíše mělo objevit na nějaké z velkých herních akcí, jako je Gamescom či The Game Awards. Stále se ale jedná o spekulace, takže je dobré brát všechny informace s rezervou, dokud nedojde na oficiální oznámení.