Společnost Riot Games oslavila deset let od vzniku legendární MOBA hry League of Legends ve velkém stylu. Během slavnostního živého přenosu přinesla hromadu novinek. My se teď zaměříme na jednu určitou, a to představení mobilní a konzolové verze hry, která by k nám měla dorazit doufejme už někdy koncem roku 2020 pro telefony a krátce na to i pro konzole.

Do teď na našich mobilech existovala hromada MOBA her, které se většinou více či méně snažili League of Legends napodobit. Mezi asi nejznámější patří Mobile League, případně Heroes Evolved. Ovšem jak se zdá, v Riotu řekli STOP a začali dělat na své vlastní mobilní verzi, která se nebude jen podobat, ale bude to rovnou předělaná verze původní PC hry. Mobilům bude přizpůsobena mapa, dojde k jejímu zmenšení z důvodu rychlosti hry. Přeci jen, kdo by chtěl strávit u hry na mobilu kolem 40 minut.

Tady ale list změn pomalu končí. V mobilní verzi se můžeme těšit na známe hrdiny i systém hry. Riot slibuje, že během prvního spuštění můžeme čekat zhruba 40 hrdinů a další přibydou v pozdější aktualizaci. Potvrzení jsou zatím například Annie, Lux, Ashe nebo Jinx.

První verze hry bude připravena již na konci tohoto roku, ovšem pouze pro vyvolené z Číny. Ale nezoufejte, během následujícího roku se bude spouštět i otevřená beta verze, kam se můžete zaregistrovat i vy, a to rovnou teď. 

Hra bude free-to-play, stejně jak jsme zvyklí z PC verze, ale pokud se bojíte, že byste vypadali moc obyčejně, tak skiny zůstanou. Což nás dovádí k další otázce, kterou je systém propojení účtů. Riot již teď potvrdil, že budete moci hrát na mobilu přes váš účet na PC, a to rovnou s tím, že k tomu budete dostávat zajímavé odměny. Zatím je ale ve hvězdách, zda vám zůstanou skiny, které vlastníte v jiné verzi hry.

Zajímavý bude rozhodně i Ranked systém pro mobily, kde si budete moct zkusit, jak na tom jste v porovnáním s ostatními hráči na mobilu. Cross-platformu se totiž zatím nedočkáme, tedy rozhodně ne mezi mobilní verzí a PC verzí. V současné době Riot nezavrhl možnost udělat cross-play mezi konzolemi a mobily. Prý o tom přemýšlí.

Na League of Legends: Wilf Rift se mohou těšit majitelé iOS a Android zařízení. Vývojáři se snaží, aby přístup ke hře měl pomalu každý, takže pokud máte nějaký starší telefon, tak nároky jsou zatím velmi nízké, ale v budoucnu se mohou změnit. Prozatím je u iOS potřeba minimálně iPhone 5S nebo lepší a u Androidu je to aspoň 1GB RAM a procesor lepší jak Snapdragon 410.

Více informací se dozvíme na začátku roku 2020, kdy Riot hodlá promluvit i o konzolových verzích.

Tak co, těšíte se na League of Legends: Wild Rift? Dle prvního traileru hra vypadá dobře a každý přeci máme mobil ne?