Doma říkáme, že je zima jako na Sibiři, ale ani ta nejtužší zima v Československu se nevyrovná téhle ledové pustině, říká na začátku dvouminutového traileru herec Karel Dobrý v roli pobočníka hráče, kapitána Langera. Nové video přibližuje zoufalou cestu Sibiří očima československých vojáků, kteří se v obrněném vlaku snaží dostat do Vladivostoku. Cesta je však plná nebezpečí, rojí se proti nim nepřátele a dochází jim zásoby.

„Ve víru brutální občanské války mezi ruskou Rudou a Bílou armádou si musí tvoje jednotka zachovat bojeschopnost, přičemž se budeš muset starat o to málo zdrojů, které máte k dispozici, a za každou cenu udržovat dobrou morálku. Vyraz na cestu neutěšenou a nemilosrdnou sibiřskou krajinou, kde tě kruté mrazy a neúprosná příroda doženou až na hranici sil. Zásob je nedostatek a posádka je vyčerpaná, ale ty to nesmíš vzdát,“ uvádí tisková zpráva.

Video připomíná nutnost dělat nejedno těžké rozhodnutí. Například vybrat trasu. Severní cesta bude legii stát více surovin, zatímco jižní cestu blokují nepřátelé. Na těchto rozhodnutích závisí životy všech. Video také láká na emocionálně vypjaté situace; pomoc lidem v nouzi, potlačení rudoarmějců, řešení svrabu a nejrůznějších zranění.

Last Train Home je historická real-time strategie, kde se musíte starat o své vojáky a obrněný vlak. Hra má vyjít v letošním roce na PC s českým dabingem. Pokud bude titul úspěšný, mohou se později objevit verze pro konzole, stejně tak dodatečný obsah.