Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Už ve čtvrtek v osm večer začíná Opening Night Live v rámci letošního Gamescomu. Ukáže se 38 her. Mezi nimi remake Mafie, Call of Duty Black Ops - Cold War, druhá sezóna Fall Guys, World of Warcraft: Shadowlands, Destiny 2: Beyond Light, Quantum Error, Spellbreak, Star Wars Squadrons nebo DOOM Eternal. My pro vás budeme celou událost živě vysílat s českým komentářem.

- V prvním čtvrtletí příštího roku vyjde Nintendo Switch Pro. S neoficiální zprávou přišel server Economic Daily News, který cituje několik lidí seznámených s dodavatelským řetězcem komponent. Jsou přesvědčeni, že silnější verze Switche vyjde a bude mít vylepšenou interaktivitu a lepší kvalitu displeje.

- Když už jsme u Nintenda, tak japonský magazín Nintendo Dream na druhou polovinu září slibuje oznámení hry, která bude pro všechny. Někteří hráči tohle lákadlo spojují s výročím Super Mario Bros. Představení hry bude součástí dalšího čísla časopisu. To vyjde 19. 9.

Přečtěte si také: Sony oznámila PC verzi samurajské akce Ghost of Tsushima

- Nemějte strach, navzdory koronaviru se i letos uskuteční Game Awards. Půjde čistě o digitální událost a prý dosud největší Game Awards, láká Geoff Keighley. Celé to bude podobné Gamescomu.

- Na PS4, Xbox One a Nintendu Switch si můžete stáhnout demo NBA 2K21. Pro PC bohužel k dispozici není. Letošní demo zahrnuje čtyři hratelné týmy: All Times Lakers, All Time Celtic, Milwaukee Bucks a Los Angeles Clippers.

- Čekání na Serious Sam 4 (vychází 24. 9. na PC a Stadii) si můžete zkrátit u prvního dílu. Původního Serious Sama můžete získat zdarma v rámci probíhajících Harvest Sale na GOG.com.

- Jen digitálně se za červenec prodalo 1,9 milionu kusů PS4 exkluzivity Ghost of Tsushima, odhalují SuperData. Podle nich jde o nejrychleji prodávanou novou značku PlayStationu v digitálním světě. Předtím rekord držela akční adventura Horizon Zero Dawn - během prvních dvou měsíců 1,9 milionu prodejů na PS Store.

- Hideo Kojima včera oslavil 57 let. Tvůrce série Metal Gear Solid a Death Stranding obdržel blahopřání od celé řady osobností herního průmyslu. Mezi nimi byl i moderátor a producent Geoff Keighley či Tommie Earl Jenkins (hlas Hardmana v Death Stranding).

- F1 2020 nově podporuje DLSS na grafických kartách Nvidia RTX. Podle grafů Nvidie je možné si hru s RTX 2060 Super užít v průměru při 62 snímcích v rozlišení 4K a maximální nastavení efektů.