Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Ať už dohráváte staré hry, nebo se těšíte na pecky, které teprve vyjdou, tak byste neměli zapomínat na řádnou výbavu. Tou je kvalitní a rychlý SSD zajišťující rychlou instalaci i následné načtení her na počítači a konzoli PlayStation 5. Pryč jsou doby, kdy jste si před načtením hry stihli dojít na záchod a uvařit kafe.

Když navíc sáhnete po nejnovější řadě M.2 SSD od Samsungu, tak získáte digitální klíč k aktivaci PC verze Prince of Persia: The Lost Crown. Řeč je například o disku Samsung SSD 990 EVO o kapacitě 1 TB, 2 TB a 4 TB. Díky tomuto disku získáte skvělý požitek z hraní i práce. Chlubí se sekvenčním čtením až 5 000 MB/s a sekvenčním zápisem až 4 200 MB/s. Disku to umožňuje nejnovější technologie V-NAND, která zajistí vyšší výkon i energetickou účinnost, optimalizovaný firmware, řadič Elpis a podpora Intelligent TurboWrite.

V přímém srovnání vůči jeho předchůdci Samsung 970 EVO Plus dosahuje rychlost náhodného čtení a zápisu 700 000 / 800 00 IOPS, což je o 43 % více. Takové hodnoty se blíží maximálním teoretickým rychlostem samotného rozhraní PCIe 4.0. Oblíbené herní tituly, výsledky datové analýzy, editovaná videa i 3D modely tak budou načteny prakticky okamžitě, včetně letos vydané akční plošinovky Prince of Persia: The Lost Crown. V této hře se vývojáři vrací ke kořenům po celém světě známé série, ale s jinou hlavní postavou a odlišným grafickým stylem. Dle nás se tento tah studiu Ubisoft Montpellier, které má na svém kontě například Rayman Legends a Origin, stejně jako dva díly Valiant Hearts, vydařil. U nového dílu si mohou na ty první zavzpomínat starší ročníky, zatímco ti mladší objeví kouzlo Prince z Persie.

K posouzení můžete využít naši recenzi z ledna, kde jsme o hře prohlásili: „Prince of Persia: The Lost Crown dokonale předvádí, jak může vypadat skvělá skákačka. Ubisoft Montpellier zužitkoval své zkušenosti z Raymana a vdechnul původní myšlence perského prince nový život. A to v téměř dokonalé formě.“

Pro přenos velkých souborů z jednoho zařízení do druhého se skvěle hodí externí SSD disk Samsung T9. Rychlost čtení a zápisu totiž dosahuje hodnoty až 2 000 MB/s díky rozhraní USB 3.2 Gen 2x2. Na disk tedy přetáhnete soubory o velikosti 2 GB téměř za jednu sekundu. Navíc je odolný vůči padákům z výšky až 3 metry.

Odolný a přenosný je rovněž externí disk Samsung Portable SSD T5 EVO s kapacitou až 8 TB. Ten vám zajistí náskok při práci, tvorbě obsahu, studiu i hraní her. Vyniká širokou konektivitou, takže jej snadno a rychle připojíte k počítačům s Windows nebo MacOS a mobilní zařízením s podporou Android a iOS.

Akce na digitální kód Prince of Persia: The Lost Crown platí do 29. února 2024, nebo do vyprodání zásob. Tak se chopte jedinečné příležitosti, jak obohatit svou herní sestavu o nový hardware i poutavé dobrodružství.