První část nadpisu mohla vykouzlit úsměv na tváři nejednoho hráče, který si před 17 lety užíval kultovní stealth akci s nájemným zabijákem. Hitman: Blood Money – Reprisal sice nevyjde na PC, PlayStation 5 ani Xbox Series X/S, ale neměli byste před ním předčasně zabouchnout dveře. Dánské studio IO Interactive si na pomoc přizvalo tým Feral Interactive. Společně chtějí vzkřísit čtvrtý díl a obohatit ho o moderní prvky, včetně nové minimapy, instinktivního režimu známého z pozdějších dílů série a několika vylepšení hratelnosti.

Hitman: Blood Money – Reprisal je vytvářen s ohledem na iOS, Android a Nintendo Switch. Hra je popisována jako komplexní přepracování původního titulu a přinese plně přizpůsobitelné rozhraní pro dotykovou obrazovku a podporu ovladačů. Dokonce je potvrzena i podpora klávesnice a myši.

Pokud jsem vás zaujal, tak k dispozici bude 12 sandboxových misí, které jako Agent 47 můžete řešit různými způsoby a využít nástroje, zbraně a převleky dle libosti. Těšit se můžete kupříkladu do pařížské opery nebo na plné ulice během Mardi Gras v New Orleans.

Tady a na dalších místech se budete plížit davem a hledat způsoby, jak zlikvidoval cíl, třeba oblíbenou strunou. Své oběti byste neměli jen tak někde nechávat, aby nevzbudily rozruch. Mrtvoly bude možné ukrýt, například do kontejneru nebo je hodit do obrovského kotle. A když tichý postup selže, vždy se můžete spolehnout na střelné zbraně.

Když ještě značka patřila Square Enix, tak vznikly dobře hodnocené hry Hitman Go (180 Kč) a Hitman Sniper (32 Kč). Ani jedna však nenabídla plnohodnotné dobrodružství Agenta 47. To přináší až studio Feral Interactive. To má za sebou velmi zdařilé mobilní verze her Medieval II: Total War, XCOM 2 Collection, Alien: Isolation nebo Company of Heroes. S ohledem na tohle všechno nelze počítat s tím, že Reprisal bude zdarma. Cena v současné době oznámena nebyla.

Hitman: Blood Money – Reprisal vyjde během letošního podzimu na iOS a Android. Verze pro Switch bude následovat v zimě.