Kontroverzní nezávislý hit Drug Dealer Simulator bude mít pokračování. Společnost PlayWay na příští rok slibuje druhý díl pro PC. Studio Byterunners mezitím pracuje na velké bezplatné aktualizaci pro první hru s názvem Drug Dealer Simulator: Endgame, která představí nové příběhové linie, postavy a mechaniky. Očekávat ji můžete koncem listopadu.

Tvůrci si u Drug Dealer Simulatoru 2 kladou za cíl pozvednout kriminální simulátor na novou úroveň. Vracejí čas na začátek roku 2000. Hrát budete za Eddieho, mentora a přítele hlavního hrdiny z prvního dílu. Příběh začíná ve chvíli, kdy přijíždíte na ostrov Isla Sombra, útočiště pro psance, jako jste vy. Jste nikdo na cizím, nepřátelském ostrově, bez zdrojů a konexí. Nehodláte se však jen tak vzdát a postupně dokážete svou cenu, využijete svůj talent a získáte svůj život zpět. Vydělat si cestou jmění také nebude na škodu...

Tisková zpráva láká na mnohem větší mapu a vylepšené mechanismy získávání, výroby a distribuce drog. Jmenovitě:

- Mnoho vylepšených a mnoho nových způsobů získávání, zpracování a distribuce narkotik. Nakupujte a vyrábějte drogy nebo vedlejší produkty a zpracovávejte je, míchejte a/nebo čistěte, abyste dosáhli požadované kvality.

- Rozsáhlá a rozmanitá prostředí, od malých vesnic přes přístavy až po města a vše mezi tím.

- Vylepšená umělá inteligence, a to jak u NPC, tak u nepřátel. Milice může přepadnout vesnici a obtěžovat obyvatele města.

- Unikátní ekonomika se dvěma měnami – místní a tolik žádaným americkým dolarem.

- Technologie z počátku roku 2000 a atmosféra karibské diktatury plné barvitých postav s vlastními ambicemi a plány.

Zatím jsou zveřejněny pouze minimální systémové požadavky. U nich se uvádí Windows 10 (64-bit) nebo novější, Intel Core i7-6700, 16 GB RAM, grafická karta Nvidia GeForce GTX 1060 a 15 GB volného místa na disku. Dvojka tak bude o něco náročnější.