Něco takového se opravdu často nevidí a Oculus Studios společně s Respawn Entertainment musejí být za zisk tohoto ocenění doopravdy vděční. Přeci jen nenajdete moc herních vývojářů, kteří by získali Cenu Akademie neboli Oscara.

Tato cena jim byla přidělena za spolupracovali na krátkém dokumentu z období druhé světové války nazvaném Colette, který se objevil v nejnovějším díle Medal of Honor s podtitulem Above and Beyond. Ten jste si mohli zahrát, pokud vlastníte set pro virtuální realitu. Režisérem filmu byl Anthony Giacchino a snímek si odnesl cenu za Nejlepší krátký dokument.

O zisku tohoto ocenění informovalo studio Respawn na svém Twitteru, kde se zmiňuje, že jsou tvůrci touto výhrou velmi poctěni. A není se čemu divit, když se jedná o jejich prvního vyhraného Oscara, což platí i pro Oculus Studios.

Přečtěte si také: V Mafii 4 máme hrát za zkorumpovaného poldu a soudce. Studio pracuje také na nové značce

Krátký dokument Colette vypráví příběh o Colette Marin-Catherine, bývalé člence francouzského odporu, která se, společně se studentkou historie Lucie Fouble, poprvé od skončení druhé světové války vrací do Německa. Pokud by vás dokument zajímal a nemáte set pro virtuální realitu, můžete se na něj podívat ve videu od magazínu The Guardian, který hodně pomohl s rozšířením snímku.

Cenu převzal režisér Anthony Giacchino, který poděkoval všem, co byli do projektu zapojeni.