U příležitosti Tokyo Game Show 2023 si Capcom připravil téměř devítiminutové gameplay video popisující různé třídy, boj a nové možnosti v Dragon’s Dogma 2.

Pokračování úspěšného akčního RPG nás zavede do krásného světa, který obývají nebezpečné příšery. Navštívíme dva regiony: Vermind, kde vládne Arisen, který zabil draka, a Battahl, město postavené na starobylých ruinách a ovládané Beastmeny. Vše okoření cyklus den/noc, kdy některá mocná monstra se objeví pouze v noci. V noci můžeme rozdělat táborák a u něj se vyléčit a promluvit si se společníky, které ovládá umělá inteligence.

Na začátku dobrodružství si vybereme jedno ze čtyř povolání. Dobrou zprávou je, že půjde kdykoli změnit. Každá třída má své vlastní bojové mechanismy a schopnosti. Vybrat si budeme moci mezi:

  • Bojovníkem, který používá jednoruční meč a štít k způsobování poškození při boji zblízka.
  • Lučištníkem, který se zaměřuje na útoky na dálku pomocí systému míření z pohledu třetí osoby. K dispozici má výbušné a oslepující šípy.
  • Mágem, který sesílá kouzla pomocí zaklínadel, přičemž silnější kouzla vyžadují delší zaklínání.
  • Zlodějem, který se zaměřuje na plížení k příšerám a rychlé útoky dýkou.

Pak jsou tady pokročilá povolání. Zatím byla představena dva, oba kombinují magickou sílu s nemagickými útoky. Mystic Spearhand používá oboustranný oštěp napuštěný magií, zatímco magický lučištník může střílet šípy napuštěné magií na dálku a léčit společníky.

Ve videu také vidíme využití prostředí při boji s monstry. Dragon’s Dogma 2 nemá stanovené datum vydání, dorazí na Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC.