Největší sláva série Command & Conquer už je bohužel dávno za námi, až do roku 2010 ještě zažívala svou dávku boomu. Koncem tohoto období, začátkem roku 2008, byla oznámena střílečka Tiberium: Command & Conquer, kterou společnost EA ještě téhož roku zrušila. V oficiálním prohlášení se vydavatel nechal slyšet, že „projekt nedosahoval kvalit, které si on i vývojáři stanovili a že z toho důvodu by hra neměla na trhu úspěch“.

Přečtěte si také: Legendární záporák Kane připomíná vydání Command & Conquer Remastered Collection

Ze hry se tak vlastně ve finále nic nestalo, stejně tak jako z přímého pokračování Command & Conquer: Renegade 2 - taktéž střílečky, jež byla zrušena v roce 2003. S vydaným prvním dílem Renegade ale zrušené Tiberium sdílelo více než jenom pohled z první osoby. V obou hrách se hráč dostal do role jednoho ze členů komanda GDI. V případě Tiberum: Command & Conquer to měly být jednotky pod vedením Ricarda Vegy, kteří bojovaly s jednotkami Scrinu.

Youtubový kanál NeoGamer - The Video Game Archive nedávno nahrál kompilaci všech záběrů z hraní, které dohromady tvoří 43 minut. Vidět můžeme úryvky příběhu, (nedokončených) cut-scén, samotné hratelnosti i části rozhovorů.