Poslední dobou se na Kickstarteru objevuje čím dál víc projektů. Většina je zajímavá, ale jen málo her se vytoužených peněz dočká. Je Fate of the World Online případ vydařeného, nebo nevydařeného projektu?

Přestože jde o pokračovaní kladně hodnoceného prvního dílu, hra si zatím úplně dobře nevede. Ale je pravda, že kampaň trvá až do konce října a za první dny vybrala přibližně 7 % částky, a proto nebudu dělat předčasné závěry, stát se může cokoliv.

Nejprve dostanete na výběr, jestli chcete hrát za prezidenta USA, nebo Číny (později i jiných velmocí). Myslíte si, že by Čína měla přejít z těžkého průmyslu na high-tech? Nebo se vykašlat na ekologii a podporovat ho? Záleží na vás, ale počítejte s důsledky. Autoři ale nezapomněli na fakt, že hrajete hru, a ne realistický simulátor, stejně jako u série Democracy. Měli byste se bavit.

Oproti prvnímu dílu přibude multiplayer, klimatické konference, vylepšené rozhraní a překopaná grafika. Jako první díl, i druhý se řadí do žánru hardcore strategií a opět by neměly chybět ani skutečné studie.

A jak se hra líbí vám? Jakým směrem byste vedli planetu Zemi? Dejte nám vědět do diskuze.