Na internet se dostaly obrázky, které údajně pocházejí z remaku Silent Hill 2, který připravuje polské studio Bloober Team. Autoři se specializují na horory, vytvořili The Medium, Blair Witch, Observer nebo sérii Layers of Fear.

Obrázky jsou malé a ve velmi špatné kvalitě, prý jsou součástí interní prezentace Bloober Teamu a pocházet mají z léta 2018, kdy projekt ještě nedostal zelenou.

Pravost obrázku potvrdil známý insider Dusk Golem s tím, že jsou daleko od finálního produktu. Dle něj je to levný koncept, aby tým ukázal Konami svůj nápad. Poněkud se ušklíbl a divil se, že zrovna tyhle materiály unikly.

Konami má na Tokyo Game Show 2022 v plánu 45minutovou prezentaci, její součástí bude oznámení nové hry. Tak možná na to Dusk Golem narážel.

Bloober Team s Konami oficiálně uzavřel strategické partnerství v létě minulého roku. Toto partnerství má společnostem umožnit vývoj nespecifikovaného obsahu a výměnu know-how. Od té doby ale zástupci polského studia několikrát řekli, že nepracují na Silent Hillu.

V květnu letošního roku jsme zase mohli vidět obrázky z nového Silent Hillu.

Silent Hill je hororová série, která vznikla v roce 1999 v Konami. Poslední díl vyšel v roce 2012 s podtitulem Downpour pro PlayStation 3 a Xbox 360 a pracovalo na něm české studio Vatra Games.