Trvalo to dlouho, ale konečně se ledy pohnuly. Deset let od vydání posledního plnohodnotného dílu Silent Hill a velkého množství spekulací a domněnek oznamuje společnost Konami speciální stream, kde budou odhaleny novinky.

Stream Silent Hillu se uskuteční ve středu 19. 10. od 23:00 našeho času. Láká na něj tweet s otázkou, zda ve svých nočních můrách vidíme to město. Vše pak odkazuje na webovou stránku, kde je zatím jen logo. To má připomínat Silent Hill 2.

Oznámení sdílel Masahiro Ito, jenž je podepsán za mnohými díly série Silent Hill jako designér monster a art director. Logo může naznačovat, že se dočkáme představení remaku druhého dílu, o němž se čile spekuluje a jeho vývoj má údajně na starost polský Bloober Team, autoři Layers of Fear a The Medium. Navíc před několika dny v Koreji obdržela věkové doporučení neoznámená hra Silent Hill: The Short Message.

Režisér filmu Silent Hill, Christophe Gans, se zase prokecl, že z tohoto světa se chystá několik her. To není takové překvapení, už opravdu dlouho se neoficiálně mluví o vývoji hned několika Silent Hill projektů. Tak snad budou kvalitní a nebudou zrušeny jako P. T. od Hidea Kojimy. I když tady by to hrozit nemělo, dle domněnek poskytla Konami licenci jiným vývojářům. Například Andy Robinson z VGC tvrdí, že ví nejméně o třech různých hrách Silent Hill, na kterých pracují tři rozdílná studia po celém světě. Jiní insideři v průběhu času psali, že se Silent Hill vrátí v podobě remaku druhého dílu, úplně nového titulu a různých spin-offů.