Příznivci tahových taktických her by měli začít otáčet kalendář a kroužkovat u 14. 7. 2023. V tento den totiž na PC vyjde Jagged Alliance 3 od vývojářského studia Haemimont Game a společnosti THQ Nordic. Cena hry byla stanovena na 44,99 eur.

U příležitosti stanovení data vydání došlo na Feature trailer. Ten prozrazuje, co Jagged Alliance 3 přináší – a co naopak ne.

„Bojem zocelení žoldáci, kteří zdolali předchozí díly, se možná ušklíbnou a řeknou si: ‚To už jsem zažil, to už jsem udělal.‘ A to je vše. Ale pro vás, nešťastné duše, které ještě nikdy neokusily vzrušení ze hry Jagged Alliance (styďte se!), tento nový trailer odpoví na palčivou otázku, na kterou jste se chtěli zeptat: Jaká je hratelnost? Je zaměřena na taktiku, nebo strategii? Je ve hře systém craftingu? A mnoho dalšího... Všechny odpovědi najdete v novém videu,“ uvádí tisková zpráva.

Taktickou RPG strategii připravují tvůrci série Tropico a Victor Vran. Ti nevymýšleli žádné bláznivé kousky a zavedou hráče do fiktivní země Grand Chien, kterou po smrti jejího prezidenta ovládla Legie – mocná organizace, jež si hodlá všechny obyvatele podrobit silou. Vy se ujmete role žoldáků placených rodinou bývalého vůdce a vaším úkolem je získat zemi zpět

„Ve hře Jagged Alliance 3 si vyberte z obrovské soupisky žoldáků s vlastními jedinečnými osobnostmi, rozmary a příběhovým pozadím. Pak vyrazte na průzkum Grand Chienu, kde budete potkávat nové lidi, vydělávat peníze, rozvíjet svůj tým, a nakonec budete činit rozhodnutí, která ovlivní osud celé země,“ láká tisková zpráva.

V čerstvém oznámení je ještě jedna důležitá informace. Podpora modifikací bude v Jagged Alliance 3 dostupná brzy po uvedení na trh. Zpočátku půjde o základní podporu modů s možností upravovat statistiky zbraní, nastavovat úrovně obtížnosti, a dokonce zobrazovat procento „šance na zásah“. Později mají hráči do rukou dostat mocný nástroj, jenž jim umožní vytvářet a sdílet vlastní kampaně, nové žoldáky a objevovat možnosti přesahující současnou představivost autorů hry.

Pro opravdové fanoušky je k mání sběratelská edice. Jmenuje se Tactical Edition, prodává se za 129,99 eur a je přísně limitovaná. Edice za tři tisíce korun bude zabalena v ochranném kufru, které je stoprocentně vodotěsné a prachotěsné, s certifikací IP67. Jeho vnější rozměry jsou 258 x 243 x 118 mm a vnitřní 235 x 180 x 106 mm. Uvnitř najdete odolný taktický opasek na kalhoty, taktické pouzdro na opasek pro vaše pomůcky, A.I.M. pin, sadu 36 karet postav, originální soundtrack na disku a kopii Jagged Alliance 3 na disku v limitovaném media booku.