Tři roky je v malém nezávislém španělském studiu Scarecrow ve vývojáři zajímavá komediální point-and-click adventura 3 Minutes to Midnight. Její tvůrci mají téměř hotovo. V závěrečné fázi vývoje se ale rozhodli, že chtějí přenést svůj titul na další úroveň. Rozhodli se poprosit komunitu na Kickstarteru o peníze, aby mohli hru vylepšit a nabídnout hráčům neobvyklou point-and-click adventuru, ve které bude mít každá vaše akce důsledky a každá hádanka jiná řešení.

Za 55 154 amerických dolarů jsou autoři schopni věnovat se ještě vývoji a přidat více zakončení příběhů, různá řešení hádanek atd. To vše ale vyžaduje napsání dalších dialogů, vytvoření nových animací a hodiny programování. Věří, že hráči jim pomohou a vyberou si jednu z nabízených odměn na Kickstarteru, aby podpořili 3 Minutes to Midnight. Hra by měla vyjít během roku 2020 na Windows, Mac a Linux. V plánu jsou i verze pro Xbox One, Nintendo Switch a další konzole, ale v současné době je nemohou Scarecrow Studio na 100 % slíbit.

3 Minutes to Midnight, které bude k dispozici s českými titulky (ve studiu pracuje Pavlína Kačerová, která účinkuje i v propagačním videu), se má pochlubit rozsáhlým příběhem a barvitými osudy. Těšit se můžete na dvě hratelné postavy. Hrát budete za odvážnou teenagerku Betty Anderson a diplomatickou starostku se jménem Eliza Barret. Jde tedy o dvě postavy z opačné strany spektra, které budou rozplétat spiknutí v městečku někde v Novém Mexiku. Malé město je plné neznámých lidí a tajemství. Setkat se máte s více než 40 postavami, při čemž každá z nich má svůj vlastní jedinečný příběh, a budeme mít také možnost odhalit vzájemné vazby jejich jednotlivých osudů. Můžete zůstat jen na povrchu věci a dozvědět se jen to potřebné nebo se naopak ponořit hlouběji a odkrýt tajemství, která tito lidé ukrývají.

Hra 3 Minutes to Midnight je inspirována adventurami z dob LucasArts, jako Monkey Island, Day of the Tentacle a Sam & Max Hit the Road. Titul kombinuje prvky klasických point-and-click adventur, plné absurdního humoru „starých dobrých časů“, s kresleným vizuálem ve vysokém rozlišení, intuitivním ovládáním a tajuplným příběhem.

Pokud vás hra zaujala, můžete ji podpořit na Kickstarteruod 15 eur (přibližně 400 Kč).