Oproti Microsoftu nechce Sony nabízet ve svém předplatném hry v den vydání. O to zajímavější je se konečně dozvědět, kolik hráčů si dražší tarify PlayStation Plus platí. Dosud jsme věděli pouze, že PS Plus má 47,4 milionu uživatelů (údaj z minulého měsíce). Jak jsou tedy rozděleni?

Japonská společnost odhaluje, že až 30 % předplatitelů se rozhodlo pro dražší tarify. PS Plus Extra mělo do března 2023 předplaceno 6,1 milionu hráčů, zatímco nejdražší Premium potom 8 milionů hráčů. V řeči celkových čísel je to 13 % a 17 %. Dohromady 14,1 milionu předplatitelů.

Pro srovnání, Microsoft loni hlásil, že Game Pass má více než 25 milionů lidí. Do toho se počítá nejen základní Xbox Game Pass, ale také PC Game Pass a Xbox Game Pass Ultimate.

Je to zajímavé zjištění. Nabídka PS Plus Premium s výběrem her z éry PS1, PS2, PS3 a PSP je často označovaná za slabou a dle komentářů hráči preferují levnější PS Plus Extra. Možná je na Premium láká přístup k demoverzím. Jak to máte vy?

Co se ceny týče, tak PS Plus Premium stojí 445 Kč měsíčně, 1300 Kč na tři měsíce a 3120 Kč na rok. PS Plus Extra je za 365 Kč na měsíc, 1040 Kč na tři měsíce a 2600 Kč na rok. Základní Essential předplatný je za 235 Kč na měsíc, 650 Kč na tři měsíce a 1560 Kč na rok. Výhody jednotlivých tarifů níže na obrázku.

Naposledy katalog PS Plus Extra a Premium rozšířilo 23 her. Mimo jiné akční plošinovka Ratchet & Clank: Rift Apart s českými titulky, poslední trilogie Tomb Raider s neohroženou Larou Croft, zajímavá novinka Humanity, survival Conan Exiles, hackerská akce Watch Dogs Legion, hororovější The Evil Within 2 nebo Dishonored: Death of the Outside a Dishonored 2.