Společnost THQ Nordic plánuje po letních prázdninách potěšit majitele Nintenda Switch a dopřát jim populární RPG titul Gothic. Nepůjde o remaster nebo remake (ten se teprve chystá pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S), nýbrž o Gothic Classic.

Zájemci si budou moci zahrát původní hru. THQ Nordic v tiskové zprávě upozorňuje, že je to port původního kódu hry. Vydavatel slibuje skvělý výkon a dobře přizpůsobené uživatelské rozhraní a ovládání, abyste si těch více než 50 hodin užili.

Přesto Switch verze zahrne velké množství oprav. Ty sahají od oprav příběhu až po opravy umělé inteligence. Vývojáři šli opravdu do hloubky a například přidali animované listy. V původní verzi jsou statické.

Gothic Classic bude k dispozici od 28. 9. letošního roku v digitální i fyzické podobě. Cena by měla být 29,99 € (v přepočtu 730 Kč).

POPIS HRY GOTHIC

Válka zmítala celé království Myrtana. Skřetí hordy napadli lidské území a král potřeboval hodně rudy na kování zbraní pro svou armáda, aby dokázal ustát tuto hrozbu. Každý, kdo v těchto temných časech porušil zákon, byl okamžitě odsouzen na těžbu, tak velmi potřebné rudy, do trestanecké kolonie v Khorinisu.

Celá oblast, přezdívaná "Kolonie", je obklopena magickou bariérou, koulí s průměrem dva kilometry, udržující kolonii od venkovního světa. Bariéru lze překročit jen z venku - z nitra, se už ven nedostane nikdo. Bariéra byla dvousečný meč - netrvalo dlouho dokud trestanci využili příležitost a začali vzpouru. Kolonie se začala dělit na tři soupeřící tábory a král byl donucen vyjednávat s trestanci, aby získal rudu.

Nyní přes bariéru hodili tebe a uzamkly tě do tohoto vězení. Tvým úkolem bude nejen přežít nástrahy tamního světa, ale hlavně přimět znepřátelené tábory ke spolupráci a nakonec utéct z kolonie.

OBRÁZKY Z PC VERZE