Jen několik hodin po spuštění nové verze PlayStation Plus v Asii se na internetu objevují zajímavé informace o klasických hrách z předešlých ér PlayStationu.

Pro ty, kteří si nechtějí platit PS Plus Premium a raději by hry vlastnili, máme dobrou zprávu. PlayStation Classics bude možné zakoupit v PS Store. Zatím se samostatně v malajské verzi PS Store objevily tituly Oddworld Abe's Odyssey, Worms Armageddon a Worms World Party z PS1. Cena prvních dvou je 20 ringitů, což jsou v přepočtu 4 eura, zatímco Worms World Party je za 39 ringitů, tedy asi 9 eur.

Vyšší cena je zřejmě odůvodněna přítomností podpory online multiplayeru u Worms World Party, o cenách zřejmě rozhodují jednotliví vydavatelé, ale je pravděpodobné, že Sony stanovila ideální strop 9,99 eur pro klasiku z PlayStation 1 a PSP.

Některé hry mají tři různé grafické filtry nazvané Default, Retro Classic s CRT filtrem evokující vizuální efekty starých televizorů a Modern. K dispozici je také funkce přetáčení herních momentů a další grafické možnosti, jako je režim zobrazení 4:3 nebo 16:9, možnost hrát na celé obrazovce nebo v nativním rozlišení. Některé hry z PS1 mají mít trofeje, ale není jasné, zda se tato funkce rozšíří na všechny tituly, nebo ne.

V katalogu se navíc nacházejí dvě hry, které nejsou uvedeny v seznamu. Jde o Ridge Racer 2 z PSP a Oddworld Abe's Oddysee z prvního PlayStationu. Obě hry mají rychlé ukládání, přetáčení a vylepšenou technickou stránku.

V Evropě, včetně České republiky a Slovenska, bude nová verze PlayStation Plus spuštěna 23. 6. letošního roku. Kompletní seznam her zde.

DEFAULT

RETRO CLASSIC

MODERN