V létě se budou moci aljašskou divočinou projet konzolisté ve hře Alaskan Road Truckers, která byla na podzim loňského roku vydána na počítače. Čekají vás nebezpečné trasy na rozsáhlé mapě s dynamickým systémem počasí, přeprava řady nákladů a řešení problémů, včetně opravy kamionu a boj s přírodními živly v podobě sesuvů bahna, lavin, padlých stromů a vánic.

Vývojáři připravili tři režimy: příležitostný, standardní a hardcore pro nejnáročnější zážitek. Kromě kamionu musíte dbát také na své potřeby, musíte pravidelně jíst, spát a dávat si pozor na zimu, protože na Aljašce není zrovna přívětivé počasí. Někdy budete muset vzít do ruky motorovou pilu a pořezat strom padlý přes cestu. Jindy vám cestu zatarasí sesuvy bahna a laviny. Než se vypravíte na cestu, je vhodné se ujistit, zda máte vše potřebné.

Alaskan Road Truckers na počítačích moc parády neudělal. Hra měla v době vydání velice špatnou optimalizaci a mnoho chyb, které narušovaly zážitek. Dnes je situace lepší, ale stále to není úplně ono.

Alaskan Road Truckers: Highway Edition na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyjde 11. 7. letošního roku. Edice obsahuje všechny dodatečné balíčky, které dosud vyšly na PC, tedy včetně nového regionu Ice Roads, kde na vás čekají ledové cesty a sedm nových typů nákladů.