Vlkodlačí dobrodružství, náročná plošinovka, fotografování veverek, svérázná středověká gangsterská akce, destruktivní závody i temná výprava. To je několik her, které nás v únoru letošního roku čekají. Tak se na ně pojďme podívat.

DESTRUCTION ALLSTARS

2. 2 na PlayStation 5 

Když spojíte futuristickou akci a destruktivní derby, vznikne vám Destruction AllStars. Během hraní této PlayStation 5 exkluzivity se zúčastníte extrémních soutěží za účelem zničit vozidla protivníků. Troufnete si vstoupit do arény, z které není návratu, jako jedna z tuctu hvězd tohoto brutálního motoristického sportu? 

Destruction AllStars nabídne řadu módů pro jednoho i více hráčů. Pokud máte PlayStation Plus, tak hra bude zdarma v rámci tohoto předplatného. 

WEREWOLF: THE APOCALYPSE – EARTHBLOOD

4. 2. na PC, PlayStation a Xbox  

Ostré drápy, velké tesáky i lidská stránka. To jsou tři věci, které nás budou provázet drsným akčním RPG titulem Werewolf: The Apocalypse - Earthblood. Autoři Call of Cthulhu a Styx: Shards of Darkness připravují příběh Cahala, jenž se dokáže z člověka měnit ve vlka a vlkodlaka. Každá z forem nabídne své silné i slabé stránky a nové způsoby, jak se vypořádat s výzvou před vámi. 

BLUE FIRE

4. 2. na PC a Switch 

Následuje náročná 3D plošinovka Blue Fire. Čekat na nás má cesta pustým královstvím Penumbra a objevení skrytých tajemství této dávno zapomenuté a strašidelné země. Prozkoumáme mystické chrámy, kde musíme zvládnout pohybové umění, abychom přežili stále obtížnější smrtící pasti. Během toho všeho budeme bojovat se skličujícími protivníky s odlišnými bojovnými styly, plnit podivné úkoly a sbírat cenné předměty. 

NUTS

4. 2. na PC a Switch 

Náročnou hopsačku vystřídá relaxování v přírodě. Připravte svůj výzkumný karavan, zapněte GPS, rozložte mapu a vydejte se do hlubin lesa, kde rozmístíte kamery a budete sledovat, co v noci dělají veverky. Přijde vám to nudné? Tak to byste měli vědět, že veverky žijící v tomhle lese se chovají divně. Jako začínající vědec máme všemu přijít na kloub a najít odpovědi na otázky, které vědce trápí: Co plánují tito malí chlupatí hladovci, kde schovávají své buráky a kam míří? 

The Nioh Collection a Nioh 2 – The Complete Edition 

5. 2. na PlayStation 5 / na PC 

Pokud patříte mezi jedny z mála, co už doma mají PlayStation 5 a jste zároveň příznivci akčních hardcore RPG, tak na novou konzoli vychází dva díly Nioh v remasterované kompletní edici. Smrtící mistrovské umění samurajů jako napůl člověk a napůl nadpřirozený bojovník Yokai si užijete v rozlišení 4K, až ve 120 snímcích za sekundu a plusem je rychlé načítání po smrti i využití funkcí ovladače DualSense. 

Ve stejný den se dostane také na počítačové hráče. Ti mohou konečně usednout ke svým mazlíčkům a užít si Nioh 2 v kompletní edici se vším všudy. 

LITTLE NIGHTMARES 2

11. 2. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

V pokračování hororové a napínavé plošinovky Little Nightmares se vrací hrdinka prvního dílu. Six ve výrazné žluté pláštěnce tentokrát poslouží jako průvodce na nesnadné a děsivé cestě chlapce jménem Mono. Mono bude společně s dívkou čelit teroru a novým hrozbám od děsivých obyvatel, kteří hnijí zevnitř. Vše se odehraje ve světě pokrouceném vlivem šumivého přenosu vzdálené signální věže. Mono a Six budou během hry spolupracovat, zejména při překonávání pastí a řešení hádanek.

SUPER MARIO 3D WORLD + BOWSER’S FURY

12. 2. na Switch 

Nintendo pro Switch oživuje další klasiku z Wii. K Super Mario 3D World se přidává Bowser's Fury a vzniká vylepšený port. V něm se připojíte k Mariovi, Luigimu, Princezně Peach a Toadovi na jejich cestě za záchranou Království Sprixie. Bowser unesl Princeznu Sprixie a je jen na našich hrdinech, aby ji zachránili! Navíc si užijete i multiplayerovou zábavu v lokální kooperaci až se třemi kamarády nebo se zapojíte do online chaosu.

RUSTLER

18. 2. na PC (Steam Early Access) 

Co byste řekli na Grand Theft Auto ze středověku? Je to pro vás lákavá představa? Vývojáři z polského studia Jutsu Games se inspirovali u izometrického druhého dílu GTA a přinášejí na počítače gangsterskou středověkou akci v otevřeném světě. Vžijete se do zločince snažícího si vydělat na živobytí ve feudální společnosti a zároveň neztratit hlavu pod katovou sekerou. Netypické dobrodružství je parodií a umožní páchat nejrůznější druhy trestných činů, bojovat, závodit na koních i házet koňský trus po nepřátelích. Dámy a pánové, tohle je Grand Theft Horse. 

PERSONA 5 STRIKERS

23. 2. na PC, PlayStation a Switch 

 Skupina Phanthom Thieves pod vedením Jokera se šest měsíců po událostech z Persony 5 vydává na dovolenou, chce si užít zasloužený klid. Napříč Japonskem ale dochází k řadě podivných případů, které vyžadují pozornost známých hrdinů. Příběh začíná v Tokiu a postupně se podíváte i do dalších míst a měst, včetně Sappora. Buďte si jisti, že vás opět čeká známá slasherová akce s RPG prvky.

CURSE OF THE DEAD GODS

23. 2. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Ponurý fantasy svět se stal kulisou nové izometrické hack'n'slash akce s příměsí roguelike. Zahrajete si za odvážlivce toužícího po nekonečném bohatství, božské moci a věčném životě? Snílek se i přes varování rozhodne drancovat temné a prastaré chrámy. V nich na něj čekají nejen poklady, ale také labyrinty plné nebezpečí, nejrůznějších příšer a smrtících pastí. 

Hra si prošla předběžným přístupem na Steamu a komunita ji hodnotí velmi kladně. 

BRAVELY DEFAULT 2

26. 2. na Switch 

Druhá exkluzivita pro Switch tohoto měsíce je klasické JRPG, pokračování dvou hitů Bravely Default a Bravely Second, které vyšly na Nintendo 3DS. V Bravely Default 2 se vydáte na výpravu za čtyřmi Krystaly, objevíte nový svět, jenž se hemží novými postavami, a okusíte hratelnost, pro kterou je celá série tak populární. 

CENTURY: AGE OF ASHES

Během měsíce na PC (Steam Early Access) 

Co takhle si sednout na draka a užít si adrenalinové souboje ve vzduchu? Je to pro vás lákavé? Tak to vyhlížejte bezplatnou multiplayerovku Century: Age of Ashes s intenzivní a rychlou hratelností. Vývojáři lákají na rozsáhlé a různorodé mapy, které budou strukturovány jako arény. K dispozici budou tři režimy od 3v3 po 6v6v6. Vybírat budete mezi třemi jedinečnými třídami se specifickým herním stylem a speciálními vlastnostmi. Máme tady Windguarda se štítem a dezorientací, ničitele Maraudera a na stealth zaměřeného Phantoma. 

V ÚNORU JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Cultist Simulator - 2. 2. na Switch 
  • Habroxia 2 - 3. 2. na PC, PS4, Xbox One, Switch a Vita 
  • Skyforge - 4. 2. na Switch 
  • Kinetic Edge - 5. 2. na PC 
  • Death Crown - 11. 2. na PS4, Xbox One a Switch 
  • Rogue Heroes: Ruins of Tasos - 23. 2. na PC a Switch 
  • Code: Realize ~Wintertide Miracles - 25. 2. na Switch 
  • Ghosts ‘n Goblins Resurrection - 25. 2. na Switch 
  • Hellpoint - 25. 2. na Switch 
  • Rogue Invader - 25. 2. na PC 
  • Hiro's Escape - během měsíce na PC (Steam Early Access) 
  • Capcom Arcade Stadium - během měsíce na Switch

Vybrali jste si? Napište nám do komentářů a hlasujte v anketě, na jakou hru se v tomto měsíci nejvíce těšíte a proč.