Jaro je tady! Příroda se probouzí, venku začíná vše hezky kvést (pro alergiky smrdět) a nám hráčům začínají hody, kdy nebudeme vědět, co dřív hrát. Bude to u vás komplexní 4X strategie, lov upírů, další Linkovo dobrodružství, útěk před monstrem nebo hledání miláššška? Nechce si čas na rozmyšlení. My vám jednotlivé hry zatím hezky představíme.

AGE OF WONDERS 4

2. 5. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Po sci-fi odbočce se tahová strategie Age of Wonders vrací do fantasy prostředí, které je u hráčů této série populárnější. Hra nabídne hybridní hratelnost mezi komplexní 4X strategií a RPG, ve které budete řešit jak správu království v různých aspektech od ekonomiky po politiku, tak ovládat armádu v tahovém taktickém bojovém systému. Vše s cílem vybudovat ze své říše tu největší a nejmocnější na světě.

REDFALL

2. 5. na PC a Xbox Series X/S

Původně to měla být malá hra od tvůrců série Dishonored. Postupem času se ale z Redfallu stala komplexní střílečka z pohledu první osoby, která chce zabavit sólisty i hráče prahnoucí po spolupráci. Ať už preferujete cokoliv, tak se pustíte do lovu upírů v tajemném ostrovním městečku. Tady legie upírů zastínila slunce a odřízla obyvatele od okolního světa. Vy prozkoumáte otevřený svět a užijete si příběhovou kampaň, na jejímž konci odhalíte tajemství upíří apokalypsy.

DARKEST DUNGEON II

8. 5. na PC

Nadešel čas znovu sestavit družinu prokletých, vybavit dostavník a vypravit se na poslední výpravu napříč rozpadající se krajinou, abyste odvrátili apokalypsu světa. Záhy ale můžete zjistit, že největší nebezpečí, kterému budete v temnotě čelit, může přijít zevnitř. Jen mějte na paměti, že při prožívání tragického příběhu čtyř hrdinů budou mít vaše rozhodnutí větší váhu.

TT ISLE OF MAN: RIDE ON THE EDGE 3

11. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Teď něco pro příznivce dvou kol. Pro ně vyjde už třetí díl s oficiální licencí závodu, který je označován za nejnáročnější a nejnebezpečnější závod světa. Do roku 2017 si vyžádal 250 obětí na životech. Vy si šedesátikilometrový okruh a jeho okolí na britském ostrově Man projedete s kompletním obsahem sezóny 2022 na moderních i historických motorkách. Lákáni jsme na jedinečný a autentický zážitek s ultra realistickou fyzikou.

THE LEGEND OF ZELDA: TEARS OF THE KINGDOM

12. 5. na Nintendo Switch

Po šesti letech konečně přichází pokračování bestselleru The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hra zachovává mnoho aspektů svého předchůdce, včetně otevřeného světa, které rozšiřuje o oblohu nad rozlehlými oblastmi Hyrule. Těšit se můžete na průzkum tajemných ostrovů vznášející se na nebi nad vámi. Tady možná Link najde odpovědi na to, jak znovu zachránit známé království. Naštěstí bude mít k dispozici nové schopnosti a dokáže sestavovat stroje, přesouvat kusy skály a vylepšovat zbraně.

HUMANITY

16. 5. na PC, PlayStation a PS VR

Humanity kombinuje ďábelsky obtížné hádanky s mechanikou plošinovky. Z ptačí perspektivy budete hrát za psa, který musí na konci světa dovést davy lidí ke sloupů světla. Ty představují poslední šanci na záchranu jejich mysli. Obtížnost bude cestou po více než 90 abstraktních úrovních narůstat a nebezpečí se měnit a překvapovat vás, včetně napětí mezi Ostatními a lidmi. Stačit nebude jen správné plánování, důležité budou i rychlé reflexy a obratnost. Dav totiž budete ovládat pouze svým štěkáním. HAF!!!

LEGO 2K DRIVE

19. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Autoři NBA 2K přicházejí s arkádovými závody v otevřeném kostičkovém světě, které jsou určeny pro malé i velké závodníky. Tady budete moci postavit jakékoliv vozidlo, jezdit kamkoliv a stát se LEGO závodní legendou. Ve zkratce by se dalo říct, že tohle je Forza Horizon z kostiček. Alespoň tak se hra prezentuje, i když klade důraz na příběh a rozmanité úpravy s možností postavit si závodní stroj z více než tisícovky různých kostiček. Také si budete moci vybrat již hotové výtvory z LEGO City, Creator, Speed Champions a dalších, abyste si užili závody pro jednoho i více hráčů.

AMNESIA: THE BUNKER

23. 5. na PC, PlayStation a Xbox

Tohle není jen nový díl hororové série Amnesia, tohle je čtvrtý díl, ve kterém dochází k větším změnám, jež mají výrazně zpestřit hratelnost a dát hráčům větší pocit svobody a možnosti, jak se s hrozbou vypořádat. V roli francouzského vojáka se ocitnete v opuštěném bunkru z první světové války, z něhož se musíte dostat. Problémem je, že v tomhle místě se nacházejí menší příšery a obrovské monstrum, proti kterému nemáte sebemenší šanci. Takový vetřelec z Alien: Isolation. Pozornost netvora upoutá zvuk, takže musíte pečlivě přemýšlet, zda použijete granát, abyste zlikvidovali malé příšerky, nebo revolverem střelili do sudu s prachem. Nebude lepší v obou případech použít pochodeň?

WARHAMMER 40,000: BOLTGUN

23. 5. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Z temných chodeb si pojďme zavzpomínat na starého dobrého Dooma a rychlé zápasy v Quake. To vše a mnohem víc má přinést first-person střílečka v retrospektivní pixelové grafice zasazená do světa Warhammeru 40,000, v níž budete hrát za ostříleného vesmírného mariňáka. Ten je na nebezpečné misi napříč galaxií a bojuje proti vesmírným mariňákům Chaosu a démonům Chaosu. Nabijete svůj Boltgun a vrhnete se do bitvy po hlavě?

MIASMA CHRONICLES

23. 5. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Od autorů Mutant Year Zero: Road to Eden přichází další tahovka v postapokalyptickém prostředí. Tady se podíváte do Spojených států po kolapsu a užijete si průzkum zničeného prostředí v reálném čase a tahové souboje, například proti zmutovaným žábám. Hrát budete za Elvise, jehož doprovází robotický bratr Diggs, který s vámi bude mezi misemi komunikovat, aby byl příběh hlavní kampaně poutavější. Také díky němu získáte nové vybavení a zpřístupníte si speciální schopnosti.

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM

25. 5. na PC, PlayStation a Xbox

Do známého fantasy světa stvořeného J. R. R. Tolkienem se vypravíte v poněkud netradiční kůži. Stanete se totiž Smeagolem – známějším pod jménem Glum –, který po setkání s Bilbem Pytlíkem hledá zloděje, jenž mu ukradl prsten. Tahle akční adventura se zaměřím na stealth láká na příběh, kterému se nikdo moc nevěnoval. Zjistíte při něm, kam až je Glum ochoten zajít, aby získal svého miláššška zpět. Přitom podnikne nebezpečnou cestu; od útěku z Mordoru, kde unikl Ústům Sauronovým a démonickému pavoukovi Odule, až po žaláře elfího krále Thranduila, Legolasova otce. Snad jen škoda zastaralé grafiky.

SYSTEM SHOCK

30. 5. na PC

Po odkladu by měl konečně koncem měsíce vyjít přepracovaný System Shock v HD kabátku s moderními prvky. Jelikož jsme se hře věnovali v březnovém Kalendáři hráče, tak vás odkážeme právě tam.

A jsme na konci, přátelé. Takhle by měl vypadat květen 2023. Tedy za předpokladu, že nebudou nějaké kousky odloženy. To se bohužel děje stále častěji. Napište nám do komentářů, na kterou hru se těšíte a proč, a nezapomeňte sledovat náš web Indian-tv.cz pro více informací o hrách. Uslyšíme se opět za měsíc. Ahoj.

V KVĚTNU 2023 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Super Dungeon Maker - 3. 5. na PC a Switch
  • Ravenlok - 4. 5. na PC a Xbox
  • Death or Treat - 5. 5. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Ys IX: Monstrum Nox - 9. 5. na PS5
  • The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth  - 10. 5. na iOS a Android
  • Firmament  - 18. 5. na PC
  • Inkbound - 22. 5. na PC
  • After Us  - 23. 5. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Farming Simulator 23  - 23. 5. na Switch, iOS a Android s českými titulky
  • Bat Boy - 25. 5. na PC, PlayStation a Xbox
  • Hello Neighbor: Search and Rescue - 25. 5. na PlayStation VR
  • Farworld Pioneers - 30. 5. na PC, PlayStation a Xbox
  • Company of Heroes 3 - 30. 5. na PS5 a Xbox Series X/S