Pokud neprahnete po veleznámých hrách a zajímáte se o menší, ale zajímavé tituly, tak v červenci si přijdete na své. V takovém případě totiž neplatí letní okurková sezóna.

F1 22

1. 7. na PC, PlayStation a Xbox

Nebudeme to zdržovat, obléct nehořlavou kombinézu totiž zabere hodně času, tak abyste se stihli nasoukat do těsného kokpitu monopostu, F1 22 od Codemasters vyjíždí na trať v plné rychlosti a hlásí novou éru závodění v královně motorsportu. Ta představuje nejen nová aerodynamická pravidla, ale také vylepšenou fyziku, MyTeam a MyDriver nebo F1 Live, lifestylové aktivity, v nichž můžete odemykat a závodit se superauty, upravovat svého avatara různým značkovým oblečením, zdobit obytný prostor atd. Snad jen škoda absence příběhového režimu.

ARCADEGEDDON

5. 7. na PC, PlayStation a Xbox

To vám o F1 22 musí stačit, více času nemáme, protože v plné verzi vychází kooperativní multiplayerová střílečka Arcadegeddon, která ve svém bláznivém a barevném koktejlu mixuje bitvy proti umělé inteligenci a jiným hráčům. Plná verze zahrne nový biom, nový gang a mnoho dalšího.

MADISON

8. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Na tenhle výlet si přibalte náhradní spodky. Madison je psychologický horor z pohledu první osoby se znepokojivou hratelností a znepokojivým a přesvědčivým vyprávěním. Pomocí „posedlé“ kamery propojíte lidský svět s jiným světem. Do toho budete řešit hádanky, prozkoumávat okolí a hlavně přežívat. Po celou dobu vás totiž bude pronásledovat duch vraha, který vás nutí pokračovat v krvavém rituálu započatém před desítkami let a páchat ohavné činy.

POWERWASH SIMULATOR

14. 7. na PC a Xbox

Od závodů, adrenalinové akce a hororu se můžeme zchladit v PowerWash Simulatoru. Ten v současném teplém počasí přijde vhod, do rukou se vám dostane vysokotlaká hadice ve stylu zbraně a s ní započne vaše cesta za odstraněním každého smítka špíny a nečistot, které najdete. Zkrátka si vybudujete vlastní firmu v zaprášeném městě a vše si užijete v singleplayeru a nakonec i v multiplayeru.

STRAY

19. 7. na PC a PlayStation

Za zvuku relaxační hudby z mytí se přesouváme ke ztracené, osamělé a od rodiny odloučené zatoulané kočce, která musí rozplést prastaré tajemství, které jí pomůže uniknout z dávno zapomenutého rozpadajícího se kyberměsta a temného prostředí jeho pochybného podsvětí. Pohlédnete na svět očima zatoulané kočky. Jen pozor na podivné obyvatele tohoto zvláštního světa, na ně budete muset tu s mrštností, jinde s pošetilostí a občas i s obrovskou protivností.

ENDLING: EXTINCTION IS FOREVER

19. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky

Doufejme, že kočka nebude mít blešky. Jejich výskyt ovšem nelze vyloučit v kožichu poslední liščí matky na Zemi, která pozná ničivou sílu lidského plemene, jež den za dnem kazí, znečišťuje a drancuje nejvzácnější a nejcennější zdroje přírodního prostředí. Tohle může být zkrátka další nezapomenutelný příběh jako Never Alone.

AS DUSK FALLS

19. 7. na PC a Xbox

Toho rozjímání už bylo dost. Raději se zase soustřeďme, pozornost vyžaduje interaktivní drama, které prozkoumává zamotaný život dvou rodin v horizontu třiceti let. Váš příběh začíná v roce 1998 nepovedenou loupeží v malém městě v Arizoně. Rozhodnutí, která od tohoto momentu uděláte, budou mít velký dopad na životy postav v tomto nelítostném příběhu o zradě, obětování a odolnosti.

INTO THE BREACH

19. 7. na Android a iOS

Taky tady máme oceňovanou tahovou strategii Into the Breach, která se z PC a Nintenda Switch přesouvá na chytré telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS. Boj proti mimozemské invazi si užijí předplatitelé Netflixu i s novým obsahem, včetně 40 nových zbraní, pěti oddílů mechů a více nepřátelských bossů. Tyhle novinky se dostanou i do starých verzí prostřednictvím bezplatné aktualizace.

DIGIMON SURVIVE

29. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Všichni znají Pokémony, ale co chudáci Digimoni? Tak ty hodlá připomenout survival strategie s RPG prvky. Hra bude klást důraz na vyprávění v příběhové kampani. Ta sleduje skupinu teenagerů. Ti se ztratí během školního výletu a ocitnou se v novém světě plném Digimonů. V doprovodu nových přátel, Digimonů, musejí najít způsob, jak se dostat zpět domů.

XENOBLADE CHRONICLES 3

29. 7. na Switch

Na velkou výpravu se mohou vydat majitelé Nintenda Switch v akčním dobrodružství, které do sebe spojuje první dva díly Xenoblade Chronicles. Novinka vás zavede do Aionios, který je domovem pro dva znepřátelené národy. Vy se do tohoto boje zapojíte a budete čelit oběma frakcím.

V ČERVENCI 2022 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Gamedec - 1. 7. na Switch
  • Klonoa Phantasy Reverie Series - 8. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Time on Frog Island - 12. 7. na PlayStation, Xbox a Switch
  • F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch - 12. 7. na Switch
  • Loopmancer - 13. 7. na PC
  • Rune Factory 5 - 13. 7. na PC
  • Eyes in the Dark - 17. 7. na PC
  • Wayward Strand - 21. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Live A Live - 22. 7. na Switch
  • Capcom Arcade 2nd Stadium - 22. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Immortality - 26. 7. na PC a Xbox
  • Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions - 28. 7. na Switch
  • Bear and Breakfast - 28. 7. na PC a Switch

Tak co, měli jsme na začátku pravdu, že červenec není vůbec špatný měsíc? Napište nám do komentářů, na které kousky se nejvíce těšíte a proč. Za měsíc ahoj!