Začátek letošního roku je na zajímavé hry bohatší než v předchozích letech. Po remaku survival hororu Dead Space, výpravě do světa čar a kouzel v Hogwarts Legacy nebo ruském BioShocku v podání Atomic Heart přicházejí další pecky. V březnu naše i vaše herní zážitky může obohatit přívětivější soulslike od tvůrců Nioh, další remake, PC verze The Last of Us, několik sportovních titulů, strategie…

… Prrrrr. Takhle rychle by to nešlo! Pojďme to vzít hezky postupně!

WO LONG: FALLEN DYNASTY

3. 3. pro PC, PlayStation a Xbox

Březen odstartuje ve velkém! Od tvůrců Nioh a Ninja Gaiden dorazí přívětivější soulslike. Jmenuje se Wo Long: Fallen Dynasty a jedná se o temné akční fantasy RPG ze světa Tří království. Vžijete se do bezejmenného vojáka domobrany, který bojuje o přežití v temné fantasy verzi pozdní dynastie Chan. Démoni sužují Tři království a vy musíte bojovat proti stvůrám a nepřátelským vojákům pomocí mečů na základě čínského bojového umění a navzdory šancím se pokusit v sobě probudit skutečnou moc.

THE DARK PICTURES: SWITCHBACK VR

16. 3. pro PS VR2

Majitelé PlayStation VR2 zjistí, co to znamená mít strach. Do virtuální reality přichází hororová střílečka, která vás vtáhne do mrazivého světa The Dark Pictures Anthology a vy se budete cítit jako na horské dráze. Čeká vás boj o život proti rozmanitým hrůzným stvořením a vypočítavým zabijákům. Těm se postavíte ve známých lokacích z první řady epizodické hororové série, zažijete tak hutnou atmosféru proti děsivým protivníkům v hotelu, Nové Anglii 17 století i na obávané lodi duchů.

TCHIA

21. 3. na PlayStation a PC

Teď trošku zvolníme, Tchia je fyzikálně založené dobrodružství. V malebném a barevném světě budete šplhat, plachtit, plavat i plout rozlehlým a nádherným souostrovím inspirovaným Novou Kaledonií. Seznámíte se s rozmanitými postavami, zahrajete si na plně funkční ukulele a užijete si ovládnutí jakéhokoliv zvířete nebo předmětu, který najdete. Pak využijete jedinečné schopnosti k cestování, řešení hádanek či odhalování tajemství.

RESIDENT EVIL 4 REMAKE

24. 3. pro PC, PS5 a Xbox Series X/S

Leon S. Kennedy, bývalý policista z Raccoon City, který je nyní tajným agentem americké vlády, se znovu musí vydat do tajemné španělské vesnice, kde se má nacházet unesená prezidentova dcera. My tenhle příběh dobře známe, prožít jsme ho mohli už v roce 2005. Teď Capcom přichází s komplexním remakem, jenž obsahuje všechny tři hlavní oblasti: vesnici, hrad a ostrov. Novinkou jsou vedlejší úkoly s řešením hádanek a vystopováním a eliminací konkrétního nepřátele. Dále postupné ničení nožů, kuše jako nová zbraň, chytřejší Ashley Graham a nový typ nepřítele; má na sobě masku býka a používá kladivo.

CRIME BOSS: ROCKAY CITY

28. 3. pro PC. Na PS5 a Xbox Series X/S později

V posledních 20 letech pracovali na mnoha českých hrách, jako jsou Vietcong, Hidden & Dangerous 2, série Mafia, série Arma, Kingdom Come Deliverance nebo Vigor. Teď přicházejí s kooperativní first-person střílečkou ve stylu PayDay, která je naplněna hollywoodskými hvězdami. Hlavního hrdina Travise Bakera, jenž se chce stát novým králem Rockay City, si vzal na starost Michael Madsen. Doplní ho Michael Rooker, Kim Basinger, Danny Trejo a Vanilla Ice i Chuck Norris v roli šerifa Norrise. Aby si Travis splnil svůj sen, musí krást vše od peněz a drog až po neocenitelné artefakty.

THE LAST OF US PART I

28. 3. pro PC s českými titulky

Emotivní příběh Joela a Ellie si mohou na vlastní kůži prožít i počítačoví hráči. Remake The Last of Us dorazí s českými titulky. Ve zpustošené civilizaci, kde řádí nakažení a otrlí přeživší, je unavený hlavní hrdina Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z vojenské karanténní oblasti. Jenže to, co původně vypadá na jednoduchou prácičku, se brzy změní v brutální cestu napříč celou zemí. Prožít můžete také prequelovou kapitolu Left Behind, která popisuje události, jež navždy změnily životy Ellie a její nejlepší kamarádky Riley.

SPORTOVNÍ OKÉNKO

EA SPORTS PGA TOUR

24. 3. pro PC, PS5 a Xbox Series X/S

Máme tady sportovní okénko. Začínáme návratem EA Sports do světa golfu. Má jít o next-gen golf poháněný technologií Frosbite engine, kde si na počítačích a poslední generaci konzolí užijete každý úder a vzrušení z PGA Tour.

MLB: THE SHOW 23

28. 3. pro PlayStation, Xbox a Switch

V březnu nemůže chybět MLB The Show. V letošním ročníku máte ještě intenzivněji prožít svůj baseballový sen. Vrací se režim Stadium Creator a potěší souboje s přáteli díky hře napříč platformami. V režimu Diamond Dynasty zase najdete více než 25 nových legend MLB, které můžete využít při budování a rozšiřování svého týmu.

WWE 2K23

17. 3. pro PC, PlayStation a Xbox

Doufáme, že jste se pořádně rozehřáli, teď to bude bolet! Přichází totiž wrestling. Ten letošní vnadí na rozšířené funkce, nádhernou grafiku a bohatou soupisku superhvězd a legend WWE. U příležitosti 20. výročí kariéry Johna Ceny se vrací 2K Showcase jako interaktivní sportovní dokument.

DREDGE

30. 3. pro PC, PlayStation, Xbox a Switch

Utřete si pot z čela a naloďte se na singleplayerové rybářské dobrodružství se zlověstným podtextem. Stanete se kapitánem svého trawleru a prozkoumáte odlehlé ostrovy a jejich okolní hlubiny, abyste zjistili, co se skrývá pod hladinou. Budete prodávat své úlovky místním obyvatelům, vylepšovat svou loď a plnit úkoly, abyste se dozvěděli více o pohnuté minulosti každé oblasti.

THE GREAT WAR: WESTERN FRONT

30. 3. pro PC

Od autorů remasterované kolekce Command & Conquer je tady real-time strategie zasazená do období první světové války. Sehrajete rozhodující roli v historii a převezmete velení na západní frontě v letech 1914 až 1919. Jste připraveni postavit se do čela jednotek v krutých bitvách v reálném čase a promýšlet strategická rozhodnutí v tahovém režimu? Můžete kopat promyšlené zákopy a zkoumat nové technologie, například jedovatý plyn a tanky. Vaše rozhodnutí budou mít zásadní a trvalý vliv na váš úspěch v boji.

SYSTEM SHOCK

Během měsíce na PC, PlayStation a Xbox

Boj na život a na smrt ve studených hlubinách vesmíru z pohledu první osoby si máme zopakovat do konce měsíce. Tedy pokud vše půjde podle plánu. Řeč je o remaku kultovního System Shocku z roku 1994 ve zcela novém HD kabátku s aktualizovaným ovládáním, vylepšeným rozhraní a přidáním nových zvuků a hudby. Atmosféru bude dotvářet původní dabér SHODAN – jednoho z nejikoničtějších záporáků. Jde o psychotickou umělou inteligenci, jež převzala kontrolu nad stanicí Citadela a proměnila její posádku v armádu kyborgů a mutantů. A teď plánuje udělat to samé se Zemí. Abyste ji zastavili, musíte si proklestit cestu hlubinami vesmírné stanice. Hodně štěstí.

V BŘEZNU 2023 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Beecarbonize - 1. 3. pro PC, Android a iOS
  • Bendy and the Dark Revival - 1. 3. pro PlayStation a Xbox
  • Brok the InvestiGator - 1. 3. pro PlayStation, Xbox a Switch
  • Caverns of Mars: Recharged - 9. 3. pro PC, PlayStation a Xbox
  • Ib - 9. 3. pro Switch
  • Clash: Artifacts of Chaos - 9. 3. pro PC, PlayStation a Xbox
  • Mato Anomalies - 10. 3. pro PC, PlayStation a Xbox
  • The Legend of Heroes: Trails to Azure - 14. 3. pro PC, PlayStation a Switch
  • Hot Wheels: Rift Rally - 14. 3. pro PlayStation a iOS
  • Valheim - 14. 3. pro Xbox
  • Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon - 17. 3. pro Switch
  • Remnant: From the Ashes - 21. 3. na Switch
  • Rakuen - 23. 3. pro Switch
  • Storyteller - 23. 3. pro PC a Switch
  • 9 Years of Shadows - 27. 3. pro PC
  • Saga of Sins - 30. 3. pro PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Blade Assault - 31. 3. na PlayStation, Xbox a Switch
  • Sifu - během měsíce na Xbox

Jsme na konci. Napište nám do komentářů, na kterou hru se v březnu nejvíce těšíte a proč. Stejně tak nám můžete napsat, jakou hru právě hrajete a jak se vám líbí. Za měsíc se můžete těšit na další Kalendář hráče.