Obsazení českého dabingu do velmi očekáváného Kingdom Come: Deliverance 2 bylo zatím zahaleno tajemstvím a mlčením. To nyní prolomil sám kreativní ředitel studia Warhorse Dan Vávra, když na Facebooku sdílel příspěvek z nahrávacího studia se psem, jehož majitelem není nikdo jiný než herec Richard Wágner, který propůjčil svůj hlas již fanouškovskému dabingu do prvního dílu. Vlastnictví psa sám Dan Vávra v komentářích potvrdil, tudíž máme potvrzené první jméno v obsazení dabingu a zároveň to nejzásadnější.

Samotný Richard Wágner se po oznámení hry na svých sociálních sítích vyjadřoval a odpovídal na dotazy fanoušků, zda bude obsazen i ve druhém díle. Jeho tehdejší odpovědí bylo, že ani nebyl osloven, a tudíž v dalším díle nedabuje. Situace se však nejspíše změnila a oblíbený dabér již znovu nahrává. Zatím žádné formální či oficiální oznámení ze strany vývojářů z Warhorse nepřišlo, ale to může být pouze otázkou času. Návrat oblíbeného Richarda Wágnera však zajisté potěší nejednoho hráče a fanouška.

Tak snad si z nás jen Daniel Vávra nedělá šprťouchlata. Kingdom Come: Deliverance 2 by mělo vyjít ještě letos na PS5, Xbox Series S/X a PC. Český dabing bude na všech platformách.