Propouštění ve videoherním světě neskončilo. Dalším vydavatelem v úzkým je Bandai Namco. Japonská společnost měla kvůli obavám zavelet k šetření. V rámci něho měla vyhodnotit, o které hry bude zájem a které by nesplnily prodejní cíle. Ty byly zrušeny nebo byl jejich vývoj zastaven.

Podle anonymních zdrojů agentury Bloomberg byl zrušen i projekt vytvářený ve spolupráci s Nintendem a hry založené na populárních sériích, jakou jsou animované série One Piece a Naruto a známé komiksy.

Zajímavé je, že Bandai Namco přímo nepropouští. Místo toho posílá dotčené zaměstnance do takzvaných „oidashi beya“. To jsou speciální izolované místnosti, kde pracovníci nemají žádné konkrétní úkoly, navzdory tomu jsou hodnoceni. Tímto způsobem je firma přiměje k dobrovolnému odchodu. V Japonsku má jít o celkem běžnou praxi, navzdory přísným pracovním zákonům. V Bandai Namco se to má od dubna/apríla týkat 200 z 1300 zaměstnanců. Téměř 100 z nich mělo podat výpověď.

V oficiálním vyjádření Bandai Namco potvrdila rušení her a skutečnost, že někteří zaměstnanci si budou muset počkat, než budou přiděleny k jiným projektům. Odmítá ale „oidashi beya“.

Bandai Namco je vydavatelem a vývojářem řady her. Mimo jiné přinesla na trh Elden Ring a Armored Core VI: Fires of Rubicon od FromSoftware, Sand Land, Tekken 8, Park Beyond, One Piece Odyssey, The Dark Pictures Anthology, hry s Pac-Manem, Tales of Arise, Twin Mirron nebo Little Nightmares.

Z oznámených her připravuje Unknown 9: Awakening, Synduality: Echo of Ada, Freedom Wars Remastered, Tales of Graces f Remastered, Little Nightmares III, Fate/EXTRA Record a Bleach: Rebirth of Souls.