Je tak nějak všeobecně známo, že mezi nejoblíbenější díly Ubisoft série Assassin’s Creed patří právě ty s Eziem. A jakmile mají hráči něco rádi, tak to velká studia dojí, jak jen to jde. Právě proto jsme se dočkali dalšího portu této slavné trilogie, ale tentokrát na Switch. Fanoušci se tak trochu divili, proč se na přenosnou konzoli od Nintenda podíval Edward nebo Connor, ale stále žádný Ezio. Mohou se tak fanoušci začít radovat, protože můžou hrát Assassina venku? No, to spíše ne.

V tomhle videu nebudeme úplně tak recenzovat port jako takový, spíše se podíváme na jednotlivé aspekty, abyste věděli, jestli se vůbec vyplatí titul pořídit. Přece jen Ezio Collection vyšlo již v roce 2016 na PS4 a Xbox One. Nejde o remasterované verze původních her, ale spíše jen vylepšené. Došlo k jemnému poladění textur, ale ovládání nebylo nijak pozměněno. A to stejné platí i o vizuálních efektech. Hry neběžely o moc lépe než na předchozí generaci, a tak byla tato kolekce řazena mezi ty horší porty. Proto je poměrně překvapující, že právě tuhle verzi se tvůrci rozhodli přinést i na Nintendo Switch.

Co ale všechno získáte v kolekci? Krom Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood a Assassins’s Creed: Revelations balení obsahuje i všechen dodatečný obsah a krátké filmy Lineage a Ember. Ovšem bez českých titulků. Přesto jde o kompletní balíček.

Switch verze prošla drobnými změnami. Všechny tři díly podporují HD Rumble, bylo jemně posunuto uživatelské rozhraní a sníženo rozlišení. Ať už hrajete v přenosném nebo v dokovacím režimu, dostanete se maximálně na HD rozlišení. V některých ukázkách, či při vyšším počtu postav na obrazovce, ovšem rozlišení klesne na úroveň 540p. Obdobně klesá i počet snímků za sekundu, kdy se můžete ve vypjatých situacích dostat na 20 snímků. Snížení rozlišení si v přenosném režimu téměř nevšimnete. To stejné platí o vizuálních efektech. Stíny mají tendenci glitchovat nebo se špatně načítat. Tím se dostáváme k největšímu neduhu hry. Naskakování postav a předmětů. Nejvíce si toho všimnete na druhém díle, který z neznámého důvodu má těchto chyb nejvíce.

Při projíždění okolí na koni se vám tráva, květiny a stromy objeví přímo před vámi. Tyhle chyby se objevují i při procházení ulic ve městech. Zde dochází k podobným chybám jako měla Ezio Collection při vydání na PS4 a Xbox One. Jenže v handheld režimu jste ochotni tyto nedostatky odpustit, hlavně u Brotherhood a Revelations, kdy se neobjevují tak často. Ironií ovšem je, že již vydané porty Assassin’s Creed III, Liberation a Black Flag jsou na tom technicky daleko lépe. Takže pokud nemáte nutkání již po několikáté dohrát příběh Ezia, tak bychom spíše doporučili jiné díly na Switchi.

Pro porovnání jsme si zapnuli v handheld režimu již avizovaný Black Flag. I během námořních bitev hra běží plynule na 30 snímků a pouze výjimečně se sníží rozlišení. Ano, sice stále dochází k naskakování některých postav a stínů, ale v razantně menší míře.

Assassin’s Creed: Ezio Collection na Switch je průměrným portem, který má znatelné chyby. Nejde sice o takové, které by ve velkém znemožnily průchod hrou, přesto byste je raději ve hře vůbec neměli. Zkoušeli jste nějaký díl Assassin’s Creed na Switchi, popřípadě jaký?