Z dosavadních materiálů lze soudit, že návrat Jagged Alliance nedopadne špatně. Publikovaná videa ve fanoušcích vzbuzují nostalgii a ti už se těší, až si Jagged Alliance 3 zahrají. K nedočkavosti přispívá i tohle video, které ukazuje vše mimo klasický boj. Tedy hraní v otevřeném světě, verbování dalších žoldáků do družiny, organizaci skupiny, cvičení jednotky domobrany, léčení zraněných i opravu vybavení.

V neposlední řadě je nutné dbát na finance, které potřebujete pro pokrytí výdajů. Bez peněz to zkrátka nejde, proto musíte získávat doly, zmocňovat se transportů s diamanty a vše si řádně promyslel. To a mnohem více zahrnuje dynamická kampaň v otevřeném světě, jenž má přinést napínavý zážitek vyžadující, abyste se při reakci na akce nepřátel přizpůsobili. Musíte využít každé příležitosti, abyste měli převazu a rozdrtili Legii.

Kampaň se odehrává ve fiktivní zemi Grand Chien. Ta je popisována jako bohatá na přírodní zdroje, ale trápí ji hluboké politické rozkoly. Národ se ocitá uprostřed chaosu, když zvolený prezident zmizí a vlády nad venkovem se chopí paravojenská skupina známá jako Legie. Prezidentova rodina nyní dala dohromady veškeré prostředky, včetně dohody s mocnou korporací Adonis, aby si najala skupinu zkušených žoldáků, kteří jsou pověřeni úkolem najít prezidenta a znovu v zemi nastolit řád.

Na výběr budete mít z obrovské soupisky žoldáků s vlastními jedinečnými osobnostmi, rozmary a příběhovým pozadím. Se svými žoldáky budete potkávat nové lidi, vydělávat peníze, rozvíjet svůj tým a nakonec budete činit rozhodnutí, která ovlivní osud celé země.

Jagged Alliance 3 vyjde 14. 7. letošního roku na PC.