Vývojáři z Playmind oznámili, že jejich psychologický horor The Inner Friend, původně vydaný v roce 2018 na PC prostřednictvím služby Steam, dorazí i na herní konzole PlayStation 4 a Xbox One. Konkrétně již 28. 4. K tomu všemu konzolové verze do hry přinesou nový alternativní konec, ale nebojte, na PC bude dostupný taktéž v podobě bezplatné aktualizace.

Zakladatel a generální ředitel studia Playmind, Emmanuel Sevigny se k vydání hry na konzolích vyjádřil v tiskové zprávě:

„My v Playmindu jsme velmi nadšeni, že můžeme sdílet naši hru se zbrusu novým publikem na Xboux One a PlayStationu 4. Přestože jsme velmi hrdí na ocenění, které Inner Friend obdržel, myslíme si, že nejlepší ověření naší práce přichází od našich fanoušků, kteří nám umožnili pokračovat ve vývoji. Nemůžeme se dočkat, až uvítáme další vlnu nadšených hráčů v naší komunitě.“

A co nás to na konzolích vlastně čeká? V čele s tajemným Stínem čelte strachu a nočním můrám, které obývají jeho materializovaný podvědomý vesmír. Ponořte se do jedinečného a děsivého světa, abyste znovu prožili vzpomínky Stínového dětství a překonali je, abyste obnovili to, co kdysi bylo bezpečným přístavem. Ponořte se hlouběji a hlouběji do podvědomí a rozmotejte bohatý, ale bezeslovný příběh. Setkáte se s příšernými bytostmi, kterým budete muset nejdříve uniknout. Nakonec jim však budete čelit tváří tvář a jen tak se jich nezaleknete.

Dále se můžete těšit na nádherně vizuálně zpracované prostředí podporované skvělým filmovým soundtrackem, který zvyšuje imerzi a emocionální momenty. Pohyb, představivost a hudba jsou hlavními způsoby, jak může hráč komunikovat se Stínem během jeho cesty a všechny stojí za to. Stačí se ponořit do temného, děsivého a tajemného světa The Inner Friend a surrealistické znázornění vzpomínek a hrůz vám nedá spát. Tak co? Jdete do toho?

Klíčové vlastnosti hry:

  • Vtahující vyprávění – Ponořte se do vizuálně řízeného příběhu s minimalistickým rozhraním.
  • Děsivé dobrodružství – Cesta surrealistickým světem inspirovaným dětskými nočními můrami a psychologií.
  • Rozmanité herní mechanismy – Překonejte překážky, řešte hádanky a porazte nepřátelské noční můry.
  • Znovu se spojte s vašim vnitřním dítětem – získejte důvěru Stínu a odemkněte nové výzvy a části příběhu.
  • Sbírejte všechny artefakty – Znovu postavte bezpečné útočiště Stínu, abyste ho zachránili před jeho nejtemnějšími obavami.