V pátek nad ránem byla světu představena nová generace konzole Xbox. Microsoft bez předchozích náznaků odhalil nový Xbox během The Game Awards 2019 a prozradil prvotní specifikace a dokonce ukázal i vzhled. Netrvalo dlouho a už pár hodin po oznámení zaplavily internet vtípky o vzhledu a názvu konzole. Americká společnost si z nich ale nemusí nic dělat.

Memy se týkají zejména neobvyklého designu konzole. Vtipálci prezentují Xbox Series X jako velkou lednici stojící v kuchyni. Jiným se ale vzhled nového Xboxu líbí. Sám Phil Spencer si uvědomuje, že jde o nekonvenční design, jenž byl použit z důvodu výkonu. Podle jeho slov vytvořili Xbox Series X jako výkonnou konzoli pro hraní nejambicióznějších her. Nekompromisní přístup zaměřený na výkon a kvalitu ale neznamená, že konzole bude hučet jako letadlo (případ některých PS4 Pro). Xbox Series X má být díky svému designu tichá stejně jako Xbox One X.

V dalších tweetech vidíme, že Xbox Series X je monolitem u opic, zatímco jiní by účel designu viděli na květináč pro rostliny nebo jako podstavec/stojan pro PlayStation 5 (na obrázku je 3D model devkitu PS5).

Podle jiných může Xbox Series X fungovat jako čistička vzduchu, případně jako další náklad pro Sama Bridgese v Death Stranding. Microsoft si ale z podobných srandiček nemusí nic dělat, za pouhý jeden den má trailer na YouTube více než 6,2 milionu zhlédnutí. V době psaní článku má 8 milionu zhlédnutí a 232 tisíc palců. Oznámení Senua’s Saga: Hellblade II pak více než 1,1 milionu zhlédnutí.

Arnold Schwarzenegger by mohl Xbox Series X použít jako bazuku. A na závěr tu máme ještě poukázání na možný XL model a další verze konzole - menší S a větší Serious X. Microsoft Xbox Series X vidí jako čistokrevnou konzoli a na hry a název odráží nejen skutečnost plnohodnotné kompatibility s možností zahrát si tisíce her z předchozích generací Xboxu (Xbox, Xbox 360, Xbox One), ale také otevřená vrátka pro další možné modelové řady, tedy výkonnější, případně levnější modely.

Xbox Series X vyjde koncem roku 2020. Na přesnější datum vydání a cenu si musíme ještě počkat.