Po představení konzole Xbox Series X internet zaplatily vtípky o jejím vzhledu a názvu. Meme se týkaly zejména neobvyklého designu konzole. Vtipálci prezentovali novou konzoli od Microsoftu jako velkou lednici stojící v kuchyni. Další jako monolit u opic, podstavec/stojan pro PlayStation 5, květináč na rostliny, čističku vzduchu, náklad pro Sama Bridgese v Death Stranding nebo jako bazuku, kterou drží Arnold Schwarzenegger.

Společnost Sony pokračuje v klasickém číslování svých konzolí a koncem letošního roku vydá PlayStation 5. Design konzole jsme zatím neviděli. Místo toho ale v úterý nad ránem na tiskové konferenci v rámci veletrhu CES 2020 v Las Vegas bylo slavnostně představeno logo. Logo, které je totožné s PS4. Akorát místo čísla čtyři obsahuje pětku.

Mnozí fanoušci PlayStationu byli zklamáni, těšili se, že se konečně dozví více informací o PS5 a snad uvidí i její vzhled. Není tak divu, že odhalení loga způsobilo nelichotivé reakce a vyvolalo vtípky. Pobavit se tak můžeme nad řadou obrázků a videí, včetně ukázky, jak grafik pravděpodobně tvořil logo PS5. Dokonce se přidala i společnost Devolver Digital. Ta obrátila logo vzhůru nohama a vyšlo jí SSD.

Vtípky stranou. Jsem si jist, že nikdo nečekal změnu u loga PlayStationu. Je důležité držet si svou značku, což Sony udělalo. Na druhou stranu se nemůžeme těmto memům divit. Hráči očekávali představení konzole, místo něho ale přišlo logo. To má ovšem více než 4 miliony lajků na Instagramu.

Uvidíme, zda se podobné vtípky vyrojí i po odhalení vzhledu PlayStationu 5. Podle dosud nepotvrzených informací se nové informace máme dozvědět v únoru/februáru. Níže už dnešní přehlídka: