Společnost Ikea se chystá spustit hru v ekosystému populárního Robloxu. Jmenuje se Co-Worker Game a umožní hráčům vyzkoušet si práci ve virtuálním obchodě. Nábytkářský gigant dokonce plánuje přijmout 10 zaměstnanců z řad hráčů, kteří budou v tomto virtuálním obchodě pracovat a dostávat za práci hodinovou mzdu ve výši 13,15 libry (14,8 €, cca 369 Kč). Stejnou hodinovou sazbu mají mít zaměstnanci Ikea v Londýně.

Uchazeči musejí být z Velké Británie nebo Irska a musí jim být alespoň 18 let. Pokud toto splňují, mají zaslat přihlášku přes speciální web, kde jsou zajímavé až bizarní otázky. Když budou vybráni, absolvují virtuální pohovor. Ti nejúspěšnější budou ve virtuálním obchodě pracovat na různých pozicích, od prodavače nábytku po prodavače nekonečného množství masových kuliček. Jen chybí informace o tom, kolik hodin týdně mají odpracovat.

Ikea chce tímto způsobem prezentovat práci ve svých obchodech, najít budoucí zaměstnance pro své skutečné obchody a pravděpodobně si tímto experimentem vyzkoušet, zda by v budoucnu bylo možné podobný způsobem prodávat nábytek, kdy by se hráči ponořili do virtuálního prostředí, vybrali si nábytek a objednali si ho. To vše a mnohem více v doprovodu vyškolených zaměstnanců.

Roblox má neuvěřitelných 77,7 milionu aktivních uživatelů denně. Co-Worker Game bude spuštěna 24. 6. tohoto roku.