*Článek byl aktualizován o druhé gameplay video.

Na motivy úspěšného seriálu Hvězdná brána vzniká nová hra. Stargate: Timekeepers je taktickou strategií od Creative Forge (autoři Phantom Doctrine, Hard West) a svým důrazem na taktickou hratelnost připomíná oblíbenou a dnes už legendární sérii Commandos.

To jste se mohli dočíst už během května. První gameplay záběry ze hry ale byly zveřejněny až nyní v rámci Home of Wargamers Live. Podívat se můžeme na jednu z misí, jež mimo jiné ukazuje akci, správu postav, kradmý pohyb, nejlepší způsoby likvidace nepřátel a mnoho dalšího.

Ve Stargate: Timekeepers povedete tým specialistů v příběhové kampani zasazené do světa Hvězdné brány. Půjde o originální příběh, jenž se odklání od konce sedmé řady seriálu a přináší 14 příběhově bohatých misí. Vaše dobrodružství začne během bitvy nad Antarktidou (mezi Anubisem a Tau'ri) na orbitě planety Země, kdy velitelka Eva McCain a její tým podporují SG-1 v boji proti flotile Anubise.

O něco později je Eva a její tým specialistů prověřen novou misí: pomoci jaffskému odboji, zabránit brutálním rituálům, zasáhnout proti Molocově armádě a usilovat o spojenectví s Unasy.

Během boje proti novému Goa'uldskému vládci soustavy, Dolusovi, toužícímu po moci, tým uvízne v časové smyčce. Je jen na vás, jak smyčku prolomíte a obrátíte karty ve svůj prospěch. Ve hře na každé volbě záleží – dobrodružství má několik možných vyústění: použití techniky z jiného světa, cestování zpět v čase a opakované přehrávání misí, abyste mohli utvářet osud svých hrdinů.

Ve 14 různorodých misí se budete plížit za nepřátelskými liniemi, využívat jedinečné schopnosti každé z postav, vytvářet dokonalý plán, a nakonec rozluštíte záhadu časové smyčky a porazíte hrozbu Goa'uldů.

Pro hraní budete potřebovat alespoň Windows 7 64bit, procesor Intel Core i3-8100 nebo AMD Ryzen 5 1600, 8 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 950 nebo AMD Radeon R9 270X, DirectX verze 11 a 45 GB volného místa na disku.

V doporučených se uvádí Windows 10 64bit, Intel Core i3-10100 nebo AMD Ryzen 5 2600X, 16 GB RAM a Nvidia GeForce GTX 1650 nebo AMD Radeon RX 570.