Microsoft to se slibem přinést hry všem myslí opravdu vážně. Po spuštění výhodného předplatného Game Pass se americká společnost více soustředí na cloud. Ve spolupráci se Samsungem přinese Xbox aplikaci do letošních modelů chytrých televizí Samsung. Ta vám umožní zahrát si hry pro Xbox přes cloud na TV bez konzole, případně PC.

Hraní na televizi má být bezproblémové, podobě jako při používání jakékoli jiné streamovací aplikace na TV. Jen budete potřebovat ovladač s podporou Bluetoothu a předplatné Xbox Game Pass Ultimate. Mezi kompatibilní ovladače patří bezdrátový ovladač Xbox, adaptivní ovladač Xbox, Xbox Elite Series 2 a DualSense od Sony.

Pokud si říkáte, že je tohle teprve budoucnost, tak aplikace bude dostupná už 30. 6. letošního roku. V budoucnu chce Microsoft prozkoumat další možnosti, respektive najít další partnery, aby se aplikace rozšířila i mimo Samsung.

„Vytváříme platformu, která může oslovit miliardy hráčů – ať už na konzolích, na PC nebo prostřednictvím cloudového streamování Xboxu –, kde by hráči na jakémkoli zařízení, na kterém chtějí hrát, měli být schopni najít obsah, který chtějí hrát. Ať už je to ve webovém prohlížeči, v aplikaci nebo na zařízení určeném k hraní her. To je prostě základ toho, kam Xbox směřuje: najít co nejvíce hráčů, pěstovat komunitu úžasných tvůrců,“ dodal před novináři Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu.

Dříve se Microsoft nechal slyšet, že jeho plánem je umožnit na jakékoli televizi nebo monitoru hrát Xbox hry přes cloud. Sloužit k tomu má malá krabička, kterou připojíte k internetu a televizi/monitoru.

DALŠÍ DNEŠNÍ NOVINKY OD MICROSOFTU: