Microsoft vyzval hráče k očkování proti koronaviru. Na obrazovce ovládacího panelu konzolí Xbox One a Xbox Series X/S se začala objevovat zpráva, že hrdinové se nechávají očkovat. Xbox směřuje hráče do nejbližšího očkovacího centra COVID-19.

V době psaní tohoto článku se zdá, že zpráva Microsoftu o zvýšení povědomí o očkovací kampani v boji proti pandemii COVID-19 se týká pouze uživatelů v anglicky mluvicích zemích (USA, Velká Británie). Je pravděpodobné její rozšíření na všechny ostatní evropské a mezinárodní trhy, včetně České republiky a Slovenska.

Přečtěte si také: Cloudové hraní od Microsoftu: Zahrajte si Xbox Series X hry na PC i mobilu a tabletu

Americká společnost Microsoft tímto způsobem oslovuje své uživatele a povzbuzuje je k boji proti koronaviru se stejným nadšením a odhodláním, s jakým čelí příšerám a nepřátelům ve svých oblíbených hrách.

Na zprávu v dashboardu Xboxu upozornil analytik Mat Piscatella.

U nás se mezitím rozjíždí kampaň s cílem motivovat lidi do 25 let k očkováním. Premiér Andrej Babiš láká do dvou nově otevřených očkovacích center, kde můžete vyhrát iPhone 12, tenisky Converse a kupony na Steam. První dvě ceny se budou losovat jednou týdně, zatímco Steam kupony jednou za den.

„Čau lidi, ZÍTRA v Praze otvíráme nová očkovací centra pro vás všechny BEZ REGISTRACE. Ve Westfield Chodov vás naočkujeme Pfizer a na Hlaváku Johnson & Johnson. Můžete vyhrát iPhone 12, tenisky CONVERSE a kupóny na Steam,“ napsal včera Babiš na svém Facebooku.