Sony do bety nadcházející aktualizace PlayStationu 5 zahrnula test hraní v cloudu. Novou funkci oznámila v červnu letošního roku a nový firmware systému konzole před týdnem. To ale zmínila přidání podpory Doby Atmos a větších SSD disků, stejně tak možnost vypnout „pípnutí“ při zapnutí konzole. O testu cloudového hraní nemluvila.

Testeři jsou pochopitelně překvapeni a hlásí, že podporované hry lze na PS5 hrát bez nutnosti je stahovat do konzole. Také mají možnost spustit hru ve čtyřech rozlišeních: 720p, 1080, 1440p a 2160p. Podle některých hráčů je v nabídce PS Plus nová záložka „Streaming PS5 Games” a hraní funguje bez problémů.

Dle dřívějších informací od Sony bude cloudové streamování na PS5 dostupné pouze pro členy PlayStation Plus Premium. V červnu bylo hlášeno, že je možné streamovat vybrané hry z PS3, PS4 a klasických kousků. Testeři teď potvrzují, že je možné hrát například God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West, Fortnite, Fall Guys, Destiny 2, Returnal, Demon's Souls, Death Stranding, Sackboy A Big Adventure a Destruction All Stars.

„Jsme přesvědčeni, že pro členy Premium je důležité, aby mohli hrát co nejvíce her prostřednictvím cloudového streamingu,“ uvedl v červnu generální ředitel Sony Nick Maquire. V současné době nevíme, kdy hodlá Sony hraní přes cloud spustit.