Counter-Strike: Global Offensive patří k těm nejpopulárnějším kompetitivním titulům vůbec, přesto je jeho systém ranků poněkud záhadný. Na rozdíl od jiných her, třeba League of Legends, totiž vůbec nevíte, čeho musíte dosáhnout, aby se vaše dovednostní skupina zvýšila. Častokrát se tak může stát, a jsem toho svědkem, že vyhrajete 13 zápasů po sobě, ale lepší rank přesto nedostanete.

Nikdo vlastně pořádně neví, jak tento algoritmus, jenž uděluje dovednostní skupiny, pracuje. Tedy kromě vývojářů, kteří jej neustále upravují. Většinou jde o menší aktualizace, tentokrát však bylo provedeno několik změn, kvůli čemuž byly ranky všem hráčům odstraněny.

Stalo se tak ve všech hodnocených herních módech, a to za účelem zlepšení přesnosti. Dovednostní skupinu si tak musíte zpátky vybojovat v „kompetech“ (5v5), Wingmanech (2v2) i Danger Zone (battle royale). Stačí pouze vyhrát nebo remizovat jeden zápas. Máte jedinečnou šanci, abyste získali rank, který skutečně odpovídá vaším schopnostem.

Rank si můžete vylepšit, nebo také hodně pokazit. Před restartem jsem měl v kompetitivním módu skupinu Master Guardian Elite a po remíze s odřenýma ušima jsem obdržel rank Master Guardian, propadl jsem se tedy o dvě úrovně. Ve Wingmanech jsem se naopak polepšil.

Jste se svým novým rankem spokojeni? Napište nám do komentářů.