Společnost Sony zveřejnila na svém oficiálním Twitteru novou reklamu na konzoli PlayStation 5. V půlminutovém videu jsme mohli sledovat tátu, jak ukládá syna ke spánku a místo tradiční pohádky mu převypravuje scénu z God of War, kdy Kratos a Atreus šplhají na zasněžený vrcholek. Dítě brzo usne a otec se přesouvá do obýváku a na PS5 spouští hru, o které před pár momenty vyprávěl. Něco je ale špatně…

Sony po kritice reklamu odstranila, fanoušci ale stihli kontroverzní moment zachytit. Všimnete si, kde je chyba? Ano, konzole je vzhůru nohama. Drobný omyl, který bychom odpustili televiznímu seriálu, jenže video se objevilo na oficiálním kanálu společnosti Sony. Pod tweetem se okamžitě začala hromadit kritika, takže se není čemu divit, že společnost reklamu tak rychle smazala. 

Konzole PlayStation 5 se dodává se stojánkem, který dovoluje horizontální i vertikální umístění. Ovšem na videu je PS5 vyloženě vzhůru nohama, takže i disky s hrami by člověk musel do konzole vkládat datovou vrstvou nahoru. Navíc to není poprvé, co extravagantní design někoho ze Sony zmátl. Stejného „hříchu“ se nedávno dopustil i šéf PlayStation Studios Hermen Hulst, když na svém Twitteru zveřejnil video z hraní Bugsnax. I tady byla konzole vzhůru nohama. Posléze kontroverzní tweet smazal a nahradil jej oříznutou verzí videa, kde konzole nebyla vidět. 

Přečtěte si také: Červencové hry pro PlayStation Plus

„Hrozný trapas, ani neznají vlastní produkt,“ objevilo se mezi 120 komentáři na Redditu. Jiní vyjadřovali spíše pochopení: „Když jsem si domů přinesl PS5, tak mi trvalo hodinu, než jsem přišel na to, proč konzole nečte disky. Až díky Redditu jsem se dozvěděl, že já hlupák mám konzoli vzhůru nohama.“ Dalšímu komentujícímu se díky reklamě vybavily starosti s původním PlayStationem. První modelová řada konzole měla problémy s přehříváním, které se daly vyřešit tím, že se obrátila diskovou mechanikou dolu. Většina lidí ovšem celou záležitost brala s humorem.