Ubisoft s vydáním akční plošinovky Prince of Persia: The Lost Crown změnil své předplatné a představil dva tarify pojmenované Ubisoft+ Premium a Ubisoft+ Classics. Francouzská společnost vidí v této službě budoucnost a pochvaluje si, jak díky předplatnému získává nové hráče.

V oficiální tiskové zprávě nezašel šéf předplatného Ubisoftu tak daleko. Tam pouze mluvil o tom, že každý desátý předplatitel je někdo, kdo nikdy předtím žádnou hru od Ubisoftu nehrál. V rozhovoru pro Gamesindustry.biz byl otevřenější. De facto vyzval hráče, aby si zvykli, že hry nevlastní. Věří ve změnu myšlení stejně jako v případě hudby, seriálů a filmů.

„Jednou z věcí, kterou jsme viděli, je, že hráči jsou zvyklí, trochu jako u DVD, mít a vlastnit své hry. To je změna, ke které u spotřebitelů musí dojít. Zvykli si, že svou sbírku CD nebo DVD nevlastní. Je to transformace, která [u her] probíhá o něco pomaleji,“ prohlásil Philippe Tremblay.

Jako výhodu zmínil zachování uložených pozic a pokroku. I když tohle funguje i v případě fyzických verzí. Stačí jen mít svůj účet propojen s dotyčnou službou.

Další důležitou součástí budoucnosti vydavatele Assassin's Creed, Prince of Persia, Far Cry, Watch Dogs nebo The Crew je streamování her bez nutnosti je stahovat. Ve streamování francouzská společnost věří, ale tahle část odvětví potřebuje ještě čas. V srpnu loňského roku Ubisoft získal práva pro stremování her Activisionu Blizzard. Plus Call of Duty a další hry budou v dohledné době dostupné v Ubisoft+ Premium a Ubisoft+ Classic.